Samospráva

Kraj chce predísť živelným pohromám: Na preventívne opatrenia vyčlenil 15 000 eur

Centrálny krízový fond Trnavského kraja dal na preventívne opatrenia 15 000 eur. Jedná sa najmä na projekty zamerané na predchádzanie živelných udalostí a katastrof.

Ilustračný obrázok k článku Kraj chce predísť živelným pohromám: Na preventívne opatrenia vyčlenil 15 000 eur
Zdroj: TASR

Sumou 15 000 eur podporil Trnavský samosprávny kraj (TTSK) prostredníctvom svojho Centrálneho krízového fondu (CKF) projekty zamerané na predchádzanie živelných udalostí a katastrof.

Centrálny krízový fond bol založený v roku 2009 ako prvý na Slovensku a bol zameraný na podporu obcí pri škodách spôsobených živelnými udalosťami a katastrofami.

Obec Malženice pri Trnave dostane 3 000 eur na zabezpečenie proti prívalovým dažďom, Leopoldov v okrese Hlohovec 4 500 eur na vodozádržné opatrenia a obnovu pôvodných vsakovacích jám, Dolná Streda pri Galante 4 500 eur na preventívne opatrenia pred krízovými udalosťami a Mostová v okrese Dunajská Streda na protipovodňové opatrenia.

„Rada CKF schválila podporu projektov obcí a miest. Naším zámerom je, aby sme do krízového fondu zapojilo čo najviac samospráv a spoločne predchádzali mimoriadnym udalostiam, spôsobeným prírodnými pohromami, prívalovými dažďami, povodňami či veternými smršťami,“ uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Členské obce a mestá môžu získať z CKF finančné prostriedky nielen na riešenie vzniknutých krízových situácií, ale vďaka zmene štatútu z júna tohto roka už aj na preventívne opatrenia.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Trnavy a okolia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM