Správy Samospráva

Kraj dáva hlas svojim občanom: Tí sa môžu vyjadriť k rozvoju cyklodopravy

Obyvatelia Trnavského kraja môžu prispieť k rozvoju cyklotrás a cyklodopravy. Zaoberá sa tým dokument, do ktorého môžu takpovediac prehovoriť aj občania kraja.

Ilustračný obrázok k článku Kraj dáva hlas svojim občanom: Tí sa môžu vyjadriť k rozvoju cyklodopravy
Zdroj: TASR

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) dáva možnosť vyjadriť sa širokej verejnosti k rozvoju cyklodopravy. Stratégiu rozvoja cyklotrás a cyklodopravy v TTSK na roky 2018 – 2022 považuje krajská samospráva za jeden z dôležitých dokumentov, určujúci ďalší smer rozvoja tohto spôsobu dopravy.

Pripomienky je možné zasielať na TTSK do 15. októbra.

„Našim zámerom je pripraviť kvalitný dokument, na ktorom nájdu zhodu všetky zainteresované strany a poskytne priestor, aby sme rozvíjali cyklodopravu ako reálnu alternatívu k individuálnej automobilovej doprave,“ povedal riaditeľ odboru cestovného ruchu, podpory podnikania a životného prostredia TTSK Jaroslav Hric.

Na príprave stratégie sa podieľali mestá, oblastné organizácie cestovného ruchu, aktivisti a združenia, ktoré sa cyklodoprave aktívne venujú. Dokument koncepčne rieši rozvoj cyklodopravy a cykloturistiky na území TTSK a obsahuje konkrétne návrhy a opatrenia na dosiahnutie stanovených cieľov.

Vyjdrite svoj názor

"Uvedomujeme si, že ide o jeden z najdôležitejších dokumentov, pokiaľ ide o rozvoj cyklodopravy v našom kraji. Chceme preto poskytnúť priestor na diskusiu a umožniť tým, čo majú záujem, aby vyjadrili svoj názor. Pripomienky k stratégii je možné zasielať na emailovú adresu cyklo@trnava-vuc.sk. Návrhmi, ktoré by ešte mohli vylepšiť tento dokument, sa budeme, samozrejme, zaoberať,“ doplnil Hric.

TTSK prispeje tento rok na projektové dokumentácie cyklotrás sumou 300 000 eur, vďaka čomu by mohlo pribudnúť viac ako 80 kilometrov cyklotrás, ktoré budú realizovať mestá a obce.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM