Samospráva

Kraj hľadá vysokoškolákov: Pripravil pre nich stážový program

Trnavský samosprávny kraj spustil stážový program pre študentov vysokých škôl. Svoje úlohy budú vykonávať aj priamo na úrade TTSK.

Ilustračný obrázok k článku Kraj hľadá vysokoškolákov: Pripravil pre nich stážový program
Zdroj: TASR

S ambíciou priblížiť študentom kompetencie samosprávnych krajov a ich teoretické poznatky doplniť praktickými skúsenosťami spustil Trnavský samosprávny kraj (TTSK) stážový program pre študentov vysokých škôl.

Školy udelia kredity

Do programu sa môžu zapojiť vysokoškoláci zo všetkých slovenských univerzít, Trnavská univerzita a Univerzita sv. Cyrila a Metoda v Trnave na základe dohody s TTSK po absolvovaní stáže udelí študentom kredity. Program je zameraný najmä na študentov humanitných vied, pre ktorých je to príležitosť privyrobiť si popri štúdiu.

Chcú viac stážistov

„Do programu plánujeme zapojiť 20 študentov, ktorí budú svoje úlohy vykonávať priamo na úrade TTSK alebo v organizáciách v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti. Nateraz bolo prijatých päť stážistov a v blízkej budúcnosti budú prijatí ďalší. Mladí ľudia tak majú možnosť pracovať nielen na samotnom úrade, ale aj v múzeách, galériách, divadle či hvezdárni,“ povedal Peter Markovič, riaditeľ kancelárie predsedu TTSK. Viac informácií o ponuke stáží je na webovej stránke www.praxuj.sk.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM