Rastislav Búgel Samospráva

Kraj ocenil prácu sociálnych pracovníkov: TOTO sú ľudia, ktorí sa dočkali pocty

Prácu sociálnych pracovníkov nielen v zariadeniach Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) ocenil dnes predseda TTSK Tibor Mikuš. Spolu 23 jednotlivcom a trom kolektívom odovzdal Pamätnú medailu predsedu TTSK.

Ilustračný obrázok k článku Kraj ocenil prácu sociálnych pracovníkov: TOTO sú ľudia, ktorí sa dočkali pocty
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

V príhovore ocenil ich ťažkú a záslužnú prácu, ktorá si vyžaduje okrem odborných znalostí a zručností najmä ľudský prístup a porozumenie.

Viacero ocenených

Medailu získali okrem iných Jaromíra Flaischmanová zo zariadenia pre seniorov Mokrý Háj v Skalici, Irena Mátisová z Domova sociálnych služieb v Medveďove, kde pracuje už 34 rokov, bývalá evanjelická farárka Dana Chovanová, ktorá sa angažovala v pomoci núdznym mesta Hlohovec a okolia bez rozdielu náboženskej, sociálnej, etnickej či inej príslušnosti.

Tiež Jarmila Beláková, ktorá pracuje 22 rokov ako pomocná vychovávateľka v Detskom domove v Pečeňadoch a Helena Banášová, ktorá pracovala ako zdravotná sestra, neskôr pôsobila na krajskom úrade a teraz na Odbore sociálnej pomoci Úradu TTSK. K riešeniu problémov pristupuje komplexne a zodpovedne, s veľkou dávkou empatie. „Človeka to napĺňa tým, že môže pomáhať druhým, vlastne celý život pomáham druhým a v tej sociálnej sfére je to ešte také ťažšie, lebo postihnutým alebo sociálne slabším človek musí pomáhať stále. Som za to vďačná,“ povedala Banášová. Podľa nej dobrý sociálny pracovník musí byť hlavne dobrým človekom, empatickým, aby sa vedel vcítiť do rozpoloženia sociálne slabších alebo odkázaných a venovať im všetko.

Získali pamätné medaily

Pamätné medaily predsedu TTSK získal aj kolektív pracovníkov Zariadenia pre seniorov v Mokrom Háji, Krajské stredisko únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska v Trnave a Mestská organizácia Jednoty dôchodcov Slovenska v Skalici. Pamätný list predsedu TTSK odovzdal Tibor Mikuš ďalším 16 jednotlivcom a jednému kolektívu.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM