Správy

Kraj pomohol mladým talentom: Dvadsiatim študentom dal STOVKY eur

Pri príležitosti Medzinárodného dňa študentstva odmenil Trnavský samosprávny kraj TTSK dve desiatky študentov stredných škôl.

Ilustračný obrázok k článku Kraj pomohol mladým talentom: Dvadsiatim študentom dal STOVKY eur
Zdroj: Trnavský samosprávny kraj

Štipendiá vo výške 500 eur získali za mimoriadne výsledky vo vedomostných a športových súťažiach. Informoval o tom predseda TTSK Jozef Viskupič.

Motivácia pre spolužiakov

„Aj tento rok sme ocenili talentovaných študentov, ktorí dosiahli v minulom školskom roku obdivuhodné výsledky. Dobré meno robia na súťažiach sebe, svojej škole i Trnavskému kraju. Verím, že budú aj naďalej zodpovedne študovať a usilovne trénovať, aby boli motivujúcimi aj pre svojich spolužiakov,“ uviedol Viskupič.

Medzi ocenenými za výsledky vo vedomostných súťažiach a olympiádach je aj Marco Gurin z Obchodnej akadémie v Trnave, ktorý sa v medzinárodnej súťaži High School Business Challenge umiestnil na druhom mieste. Lenka Petrovičová z Gymnázia J. B. Magina vo Vrbovom bola ocenená za víťazstvo v celoslovenskom kolo súťaže v stredoškolskej odbornej činnosti v kategórii Teória kultúry, umenie, umelecká a odevná tvorba.

Prečítajte si tiež

Ďalší ocenení

K oceneným za mimoriadne športové úspechy patrí krasokorčuliar Adam Hagara zo Spojenej školy J. Bottu v Trnave, ktorý v roku 2022 vyhral 15. ročník súťaže Europa Cup Skate Helena v Belehrade a štartoval na majstrovstvách Európy ako najmladší v kategórii mužov.

Ďalšou bola Bianka Sidová z Gymnázia M. R. Štefánika v Šamoríne, ktorá získala na septembrových majstrovstvách sveta juniorov v rýchlostnej kanoistike v Szegede zlatú a dve strieborné medaily.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM