Samospráva

Kraj s novinkou: Ako prvý zavádza elektronický systém podávania žiadostí o dotácie

Trnavský samosprávny kraj zavádza ako prvý elektronický systém podávania žiadostí o dotácie. Chce ním informovať občanov aj vytvárať príležitostí.

Ilustračný obrázok k článku Kraj s novinkou: Ako prvý zavádza elektronický systém podávania žiadostí o dotácie
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Elektronický systém podávania žiadostí v rámci svojich dotačných schém zavádza Trnavský samosprávny kraj (TTSK) ako prvý z vyšších územných celkov na Slovensku.

Umožní ním zvýšiť informovanosť občanov o rôznych formách občianskej participácie, vytváranie príležitostí a hľadanie možností zapájania sa do rozhodovacích procesov na regionálnej úrovni.

Predseda TTSK Jozef Viskupič v stredu podpísal memorandum o spolupráci s občianskym združením WellGiving.

Kraj je prvý

„Sme prví, ktorí zavádzame výhradne elektronické podávanie žiadostí v rámci dotácií. Som veľmi rád, že v podobe občianskeho združenia WellGiving sme získali partnera, ktorý nám výrazne pomáha pri uvedení moderných a transparentných procesov,“ povedal Viskupič. Systém okrem informovanosti odbúra zdĺhavú papierovú a aj neekologickú formu komunikácie.

Obyvatelia sa môžu zapojiť

„Spoločne bez finančných nárokov na rozpočet TTSK vytvárame e-riešenie (egrant) a online aplikáciu (Hlas občanov), ktorá umožní obyvateľom kraja zapojiť sa do podávania projektov a spolurozhodova­nia,“ doplnil Viskupič.

Tieto e-riešenia sú na mieru vytvorené pre TTSK na prijímanie návrhov projektov pri projekte participatívneho rozpočtu alebo výziev z dotačných schém.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM