Správy

Kraj sa zameria na regionálny rozvoj a turizmus: Projektom rozdelí pol MILIÓNA eur

Trnavský samosprávny kraj vypísal výzvu na projekty podporujúce regionálny rozvoj a turizmus. Získať môžu až 50-tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Kraj sa zameria na regionálny rozvoj a turizmus: Projektom rozdelí pol MILIÓNA eur
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

O dotácie na projekty podporujúce regionálny rozvoj a turizmus v Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK) môžu uchádzači žiadať do 24. marca. TASR o tom informoval odbor komunikácie TTSK.

Rozdelia pol milióna eur

Samosprávny kraj rozdelí medzi miestne akčné skupiny či občianske združenia, ktoré pôsobia v oblasti regionálneho rozvoja a cestovného ruchu, sumu pol milióna eur.

„Jednou z priorít je rozvoj cestovného ruchu, turizmu a zvyšovania atraktivity kraja. Po skúsenostiach z minulých rokov som presvedčený, že podporené projekty majú zmysel. Zvyšujú kvalitu života a podporia podnikanie aj zamestnanosť,“ uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Prečítajte si tiež

Koľko peňazí môžu získať?

Cieľom je podporiť projekty zamerané na zvyšovanie atraktivity územia a zatraktívnenie regiónov pre domácich a zahraničných návštevníkov. Môže ísť napríklad o iniciatívy spojené s rekonštrukciou národných kultúrnych pamiatok, rozvojom a budovaním infraštruktúry cestovného ruchu, alebo aj o vývoj a realizáciu aplikácií na zlepšenia kvality života. Žiadosti môžu záujemcovia podávať elektronicky prostredníctvom webovej stránky.

Úspešní žiadatelia získajú dotáciu vo výške od 3-tisíc do 50-tisíc eur.

„V kontexte náročnej hospodárskej situácie sa samospráva rozhodla znížiť mieru spolufinancovania žiadateľov, pričom ide o pokles z desiatich na päť percent z celkovej výšky poskytnutej dotácie. Celková alokácia je regionálne rozdelená po okresoch, a to na základe počtu ich obyvateľov,“ doplnil vedúci organizačného oddelenia Ján Raclavský.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM