Rôzne

Kraj učí rozoznať pravdu od manipulácie: Na trnavských školách diskutujú o totalite

Na stredných školách v Trnave diskutujú o hrozbách totalitných režimov a to projektom V totalitnej spoločnosti svoje šance nezlepšíš.

Ilustračný obrázok k článku Kraj učí rozoznať pravdu od manipulácie: Na trnavských školách diskutujú o totalite
Zdroj: TASR

V spolupráci s občianskym združením Living Memory odštartoval Trnavský samosprávny kraj (TTSK) projekt V totalitnej spoločnosti svoje šance nezlepšíš.

Jeho cieľom je naučiť žiakov stredných škôl rozoznávať fakty od manipulácií, poznávať praktiky totalitných režimov a hodnotu slobody.

Ide o pilotný projekt, na školách v zriaďovateľskej pôsobnosti TTSK sa do konca roka uskutoční spolu 15 prednášok.

Odštartovali na elektrotechnickej

Predseda TTSK Jozef Viskupič navštívil prvú zo série prednášok na Strednej odbornej škole elektrotechnickej v Trnave, na ktorej sa študenti dozvedeli viac o podiele Slovenska na holokauste, Slovenskom národnom povstaní či nástupe nacistického a komunistického režimu.

„Som presvedčený, že je potrebné pracovať s mladými ľuďmi, pripomínať im našu históriu, aby sa už podobné hrôzy nikdy neopakovali. V TTSK si uvedomujeme, že v tejto digitálnej dobe majú naši mladí ľudia prístup k obrovskému množstva informácií, a to od faktov až po hoaxy či tzv. fake news. O to viac je dôležité, aby s informáciami vedeli pracovať, správne ich vyhodnocovali a rozlišovali pravdu od klamstva,“ povedal Viskupič. TTSK má zámer pokračovať v projekte aj v roku 2019.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM