Správy

Krajská nadácia myslí na ľudí v núdzi: Finančne pomôže 17 rodinám

Viaceré rodiny, ktoré sa ocitli v ťažkej životnej situácii, požiadali o pomoc. Finančne ich podporí nadácia Trnavského samosprávneho kraja.

Ilustračný obrázok k článku Krajská nadácia myslí na ľudí v núdzi: Finančne pomôže 17 rodinám
Foto: Peter Bestvina / Zdroj: Dnes24.sk

Nadácia Dar Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) rozdelila sumu 3 750 eur sedemnástim rodinám, ktoré požiadali o finančnú podporu.

Nadácia disponuje finančnými prostriedkami, ktoré jej plynú z odvedenia dvoch percent z daní fyzických a právnických osôb. Informoval o tom predseda TTSK Jozef Viskupič.

„Prostredníctvom nadácie cielene finančne pomáhame obyvateľom kraja, ktorí sa ocitli v zložitej životnej situácii. Prostriedky môžu použiť na preplatenie liečebných nákladov, nákup zdravotníckych pomôcok a služieb, či školských potrieb,“ povedal Viskupič.

Finančnú situáciu nadácie, ako doplnil, vlani negatívne ovplyvnila pandémia ochorenia COVID-19.

Verí, že tento rok sa vďaka solidarite ľudí a firiem podarí vyzbierať dostatok peňazí pre tých, ktorí to potrebujú.

Najnovšie udalosti

Pomoc od nadácie v období rokov 2004 až 2020 dostalo už 375 rodín, rozdelila takmer 174 000 eur, z toho 133 000 eur fyzickým osobám, predovšetkým na zabezpečenie starostlivosti o zdravotne znevýhodnených, či na preklenutie ťažkej životnej situácie.

Nadácia prispieva aj právnickým osobám, najmä na podporu liečby, rehabilitácie, ako aj na rôzne zdravotné pomôcky, ktoré neprepláca zdravotná poisťovňa.

Foto: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM