Samospráva

Krajskí predstavitelia navštívili Taiwan: Cieľom cesty bol rozvoj spolupráce

Predstavitelia Trnavského samosprávneho kraja absolvovali pracovnú cestu na Taiwan. Delegáciu tvorili aj primátori Trnavy a Dunajskej Stredy.

Ilustračný obrázok k článku Krajskí predstavitelia navštívili Taiwan: Cieľom cesty bol rozvoj spolupráce
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk

Predstavitelia Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) navštívili pracovne Taiwanu, kde bol hlavným cieľom rozvoj vzájomnej spolupráce v oblasti hospodárstva a obchodu. TASR informoval Jaroslav Vacek z odboru komunikácie TTSK.

Trnavský kraj predstavil región pre potenciálnych investorov.

Na rokovaniach sa podarilo dohodnúť možné alternatívy akademickej spolupráce župy s Národnou Taiwanskou vedecko-technickou univerzitou (NTU) ako aj spoluprácu so strednými školami.

Priestorom na rozvoj spolupráce je oblasť Smart City či výmenných študijných pobytov pre študentov, pedagógov a príprava a realizovanie medzinárodných projektov.

Delegáciu TTSK a samosprávy tvorili aj primátori Trnavy Peter Bročka a Dunajskej Stredy Zoltán Hájos, ktorých záujem a pozornosť boli venované témam ako Smart City technológie a inovatívne riešenia, ktoré by boli aplikovateľné v našich mestách.

„Smart technológie však nie sú limitované len na inteligentné riešenia pre mestá. Preto jednou z našich priorít je rozšíriť inovatívne technológie a smart riešenia na celý región, aby ich existenciu pocítili aj obyvatelia vidieckych oblastí,“ uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM