Dominika Handzušová Futbal

Kráľmi Fortunaligy aj Trnavčania: TIETO ocenenia získali Rusov a Vlasko

Redaktori portálu fortunaliga.sk vybrali v rámci hodnotenia jesene troch najlepších hráčov, brankárov, či "mladých kráľov" súťaže. V každom má zastúpenie aj FC Spartak Trnava.

Ilustračný obrázok k článku Kráľmi Fortunaligy aj Trnavčania: TIETO ocenenia získali Rusov a Vlasko
Zdroj: TASR

V rámci hodnotenia polsezóny sa oficiálny portál ligového futbalu zameral na vytvorenie top trojíc v určitých kategóriách. Dobrivoj Rusov je podľa výberu redaktorov nielen jedným z najlepších brankárov, ale aj najlepší hráč vo veku do 21 rokov. V naj triu hráčov zasa nechýba Ján Vlasko.

Najlepší hráč

Spolu s Vlaskom sa do najlepšieho tria zmestil Viktor Pečovský zo Žiliny a senický klenot Juraj Piroska. Jána Vlaska označil redaktor Peter Zagiba za zrejme najtechnickejšieho hráča súťaže. „Počas uplynulého obdobia predvádzal nádherné parády s loptou a čo je ešte dôležitejšie, boli nielen efektné, ale aj efektívne,“ opisuje Zagiba. Domáca najvyššia súťaž je už Vlaskovi malá, do zahraničia by rád odišiel už v zimnom prestupovom období.

Mladý kráľ a najlepší brankár

Jaroslav Mihalík a Adam Zreľák sú podľa hodnotení redaktorov najlepšími hráčmi vo veku do 21 rokov. Lige kraľuje okrem nich ešte Dobrivoj Rusov. Opora nielen Trnavy, ale i reprezentačnej dvadsaťjednotky. V lige odchytal maximálny počet minút, a aj vďaka nemu sa Trnava hrdí po Žiline druhou najlepšou obranou. Rusov hviezdil samozrejme aj vo svojej kategórii. V rebríčku troch najlepších gólmanov je spolu s Milošom Volešákom a Michalom Šullom.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM