Monika Hanigovská Iné športy

Krásny úspech trnavských taekwondistov: Na majstrovstvách SR získali 21 medailí

Trnavskí taekwondisti sa môžu tešiť z úspechu. Na Majstrovstvách Slovenskej republiky sa im podarila krásna medailová žatva!

Ilustračný obrázok k článku Krásny úspech trnavských taekwondistov: Na majstrovstvách SR získali 21 medailí
13
Galéria
Zdroj: TKD Hwa-Rang Trnava

Majstrovstvá Slovenskej republiky v Taekwon-Do I.T.F. sa konali v uplynulú sobotu v Košiciach. Súťažilo sa v technických zostavách, v športovom boji, v silovom prerážaní a v špeciálnych kopoch. Do metropoly východu zavítalo viac ako 100 súťažiacich z desiatich klubov Slovenska. Naše mesto zastupovalo 12 taekwondistov z klubu Taekwon-Do Hwa-rang Trnava.

Zdroj: TKD Hwa-Rang Trnava

Srdcová disciplína

Tréner trnavského klubu Dominik Sawicki aj jeho zverenci stúpali na priečky víťazov niekoľkokrát. Konkrétne Sawicki získal cenné zlato v disciplíne silového prerážania a to v kategórií seniori. Športovcovi však súčasne na krku pribudlo aj striebro za druhé miesto v disciplínach technické zostavy II.- III. Dan, v tej istej kategórií.

„Čo sa týka silového prerážania, tak tam som išiel na istotu. Silové prerážanie je moja srdcová disciplína a i keď ju netrénujem, idem v nej vždy naplno. Samozrejme hecujeme a povzbudzujeme sa s mojim dobrým kolegom a skoro bratom Matejom Vlčejom. Ten zo mňa vie dostať maximum a je to skvelý prerážač. Silové prerážanie je proste moja disciplína a chcel by som v nej byť neporazený,“ povedal pre Trnava 24 Sawicki.

Zdroj: TKD Hwa-Rang Trnava

Darilo sa aj mladším

Krásne sa však darilo aj mladším zástupcom trnavského klubu. „Natália Poláčková bola na súťaži prvýkrát a na svoj nízky vek vyhrať majstra a vicemajstra je veľký výkon, ešte o nej budeme počuť. Michaela Brúziková ukázala opäť, že na súťažiach sa nestratí a vie zahrať skvelé zápasy,“ uviedol Sawicki.

Za Trnavu výborne zabodovala aj Mária Plevjaková, keď si na krk ako jediná zavesila tri cenné kovy. „Mária Plevjaková ako jediná priniesla 3 medaily naraz a po dlhej pauze nasadila tvrdé tempo. Adam Janech sa skvele ukázal na prerážaní, kde ukázal, že Trnava má najlepších silových prerážačov“, prezradil nám tréner.

V zostavách získal bronz Viliam Pačes, po dlhšej prestávke preukázal neskrotného ducha taekwonda a získal dve striebra. Jakub Kollár ako nový a jeden z najmenších členov Hwa-rang klubu získal titul majstra SR v boji, kde každého súpera podľa slov Sawickeho doslova vykopal von z ringu. V súťaži zabodoval aj Juraj Kollár v kategórií veteráni (+40 rokov), ktorý získal hneď dve zlaté ocenenia a to titul majstra SR v zostavách a v boji.

Zdroj: TKD Hwa-Rang Trnava

Taekwon-Do Hwa-rang Trnava získalo kompletne 21 medailí – sedem zlatých, osem strieborných a šesť bronzových, čo Trnavu kategorizovalo na piatu priečku najlepších slovenských klubov.

Osobne ma viac tešia úspechy mojich žiakov a tie pre mňa znamenajú veľa. Ja súťažím kvôli deťom a žiakom, aby som ich motivoval a aby vedeli , že cez to občasne súťažné peklo s nimi vždy rád prejdem. Som tam s nimi prežívam to a bojujem hlavne za nich a pre nich. Moje víťazstvá sú pre nich, pre klub a pre Trnavu,“ dodal nám na záver tréner Dominik Sawicki.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: TKD Hwa-Rang Trnava

OBRAZOM:  Trnavskí taekwondisti priniesli domov 21 medailí
13
Galéria
Zdroj: TKD Hwa-Rang Trnava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM