Dominika Handzušová Iné športy

Krasokorčuliarka Hagarová (14) osemnásta: Toto predviedla v Japonsku

Krasokorčuliarsky Klub Trnava mal svoju zástupkyňu na juniorských Grand Prix v japonskom meste Nagoya. Pozrite si video z jej krátkeho programu a voľnej jazdy.

Ilustračný obrázok k článku Krasokorčuliarka Hagarová (14) osemnásta: Toto predviedla v Japonsku
Zdroj: YouTube.com

Juniorských Grand Prix je v priebehu roka celkom sedem. Chodieva na ne z každej krajiny zväčša len jedno dievča. Len z niektorých krajín chodia aj dve, za Slovensko však musela byť vybraná jediná. „Na kvalifikácii bolo sedem dievčat. Z nej postúpila na celosvetové finále,“ informoval tréner trnavských krasokorčuliarok Miroslav Bokor.

Celkovo osemnásta

Po krátkom programe bola Hagarová dvadsiata, mala však šestnástu najlepšiu voľnú jazdu a tak sa umiestnila na osemnástej priečke. „Bola štvrtou najmladšou účastníčkou. Prvýkrát sa dostala na takéto podujatie,“ povedal o štrnásťročnej Hagarovej jej tréner. Video z oboch vystúpení mladej krasokorčuliarky si môžete pozrieť v priloženej galérii.

Zdravá rivalita

Po dlhšom čase sa v Trnave vytvoril tím krasokorčuliarok. „Je tu Timea Študencová, Alexandra Hagarová, Miroslava Magulová a Erika Vitteková, ktorá sa vrátila po dvoch rokoch. Má za sebou operácie kolena, snaží sa vrátiť a myslím, že je to na dobrej ceste, aby opäť začala pretekať. Ostatné dievčatá medzitým výkonnostne vyrástli, máme tu preto zdravú rivalitu,“ opísal Bokor.

Alexandra Hagarová na Grand Prix v Japonsku
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM