Správy

Krátky proces: Súd rozhodol o žalobe Čistého dňa voči exposlankyni Blahovej

Exposlankyňa Blahová mala podľa právneho zástupcu otvoriť vážnu kauzu, za čo čelí sérii žalôb. Za svojimi výrokmi si stojí.

Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Okresný súd (OS) v Trnave zamietol žalobu neziskovej organizácie Čistý deň so sídlom v Galante voči bývalej poslankyni Národnej rady SR Natálii Blahovej.

Žalobca napadol spolu 105 výrokov, ktoré Blahová uviedla na adresu neziskovej organizácie. Žaloval ju za neoprávnený zásah do dobrej povesti právnickej osoby a žiadal ospravedlnenie a finančnú kompenzáciu vo výške 60 000 eur.

Rozhodnutie súdu

„Súd zamietol žalobu s odôvodnením, že Blahová dostatočne preukázala pravdivosť svojich vyjadrení a tiež dal veľký dôraz na slobodu slova, ktorá je veľmi potrebná v takýchto citlivých kauzách, keď sa poukazuje na veci verejného záujmu,“ uviedol právny zástupca žalovanej strany Pavol Poláček. Blahová podľa jeho slov otvorila vážnu kauzu, za čo čelí sérii žalôb.

Zástupkyňa neziskovej organizácie Zuzana Tománková v reakcii na rozhodnutie súdu informovala, že podajú voči nemu odvolanie v zákonnej lehote.

„Trváme na tom, že verejný činiteľ nemá takú bezbrehú slobodu slova, aby mohol bez ostychu klamať, aby to poškodzovalo dobré meno kohokoľvek,“ uviedla.

Aktuálne témy

Za výrokmi si stojí

Exposlankyňa doplnila, že za svojimi výrokmi v súvislosti s Čistým dňom si stojí, na všetky má svedkov, listinné dôkazy či zistenia kontrolných orgánov.

Žaloba neziskovej organizácie nadväzovala na široko medializovanú kauzu galantského resocializačného zariadenia, na problémy ktorého upozornila exposlankyňa Natália Blahová (vtedy za Sloboda a Solidarita) pred piatimi rokmi.

Po prešetrení situácie postupne prišlo resocializačné zariadenie o akreditáciu, konal sa súd s dvoma bývalými zamestnancami pre sexuálny styk s maloletými chovankyňami a Čistý deň prišiel o strechu nad hlavou.

Jednu z budov, ktoré využíval, vrátil Trnavskému samosprávnemu kraju na vyžiadanie v krátkom čase, o druhú budovu je TTSK s Čistým dňom v súdnom spore.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie správy zo Slovenska

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM