Krimi

Kristián sa vysmieval policajtom na Facebooku: O niekoľko hodín si preňho prišli

Trnavčan je obvinený z podvodu. Keď polícia zverejnila jeho fotografiu na sociálnej sieti, spustil mladý muž spŕšku urážok.

Ilustračný obrázok k článku Kristián sa vysmieval policajtom na Facebooku: O niekoľko hodín si preňho prišli
Zdroj: Polícia SR - Trnavský kraj

Kristián z Trnavy si poriadne zavaril. Nielenže je obvinený z podvodov, ale ešte sa aj vysmieval policajtom na Facebooku, kde po ňom zverejnili pátranie s jeho fotografiou.

O niekoľko hodín to zrejme oľutoval. O prípade informuje Polícia SR-Trnavský kraj na sociálnej sieti.

Prerátal sa

„Policajtom sa vysmieval a miestami vulgárne nadával. Veril, že k zadržaniu jeho osoby nedôjde. To sa však zmenilo v priebehu pár hodín. Policajti muža zadržali a po výsluchu ho vyšetrovateľka obvinila. Kiko sa k podvodom priznal. Škody sa šplhajú na viac ako desaťtísíce eur,“ uvádza polícia.

Navyše, ihneď po zverejnení pátrania ho na fotke spoznali viacerí poškodení Trnavčania, ktorých mal podviesť.

Podvedených je viac

„Podľa polície mal 23-ročný Trnavčan narobiť podvody nielen po Trnave, ale aj v rámci celého západného Slovenska. Cez internetový bazár si vyhľadal ponuky na predaj telefónov a tabletov. Predávajúcim sľuboval ihneď peniaze a navyše, ak osoba priniesla mobil až pred dvere, vyplatenú sumu im ešte navýšil,“ opisuje polícia.

Takmer identický mal byť aj scenár odovzdania zariadení. „Predávajúci s kupujúcim sa pod rôznymi zámienkami nikdy nestretli, dôvod bolo napr. aj ochorenie covid. Zariadenia nechali poškodení vždy pred dvermi a čakali na peniaze. Hoci im došla správa a fotka, že peniaze boli poslané, nikdy im neprišli,“ konštatuje trnavská polícia.

Čo mu hrozí?

Vyšetrovateľka obvinila Kristiána zo zločinu podvodu v 28 prípadoch a navrhla prokurátorovi väzbu. „O jeho väzbe bude sú rozhodovať v najbližších hodinách,“ dodáva polícia.

Do rozhodnutia súdu zostáva obvinený v cele policajného zaistenia. Polícia aj naďalej na prípade intenzívne pracuje. Za zločin podvodu mu môže hroziť strata slobody na 3 až 10 rokov.

Foto: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

KIKO PRIPRAVIL ĽUDÍ O TISÍCE EUR A NA FACEBOOKU SA VYSMIEVAL POLICAJTOM: O NIEKOĽKO HODÍN SI PREŇHO...

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Friday, February 5, 2021
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM