Monika Hanigovská Rôzne

Ktoré vás zaujali najviac? Najčítanejšie články z Malého Ríma aj okolia

Prinášame vám najčítanejšie články nášho spravodajského webu z celého tohto týždňa. Pozrite sa, ktoré sa čítali najviac.

Ilustračný obrázok k článku Ktoré vás zaujali najviac? Najčítanejšie články z Malého Ríma aj okolia
Foto: Dominika Handzušová

Hľadajú Európsky strom roka

Hľadá sa Európsky strom roka 2019. Medzi finalistami z rôznych kútov zahraničia nájdeme aj slovenský unikát. Je zároveň jediným stromom z našej krajiny, ktorý sa ocitol v tejto finálovej pätnástke. Je ním 235-ročná Lipa veľkolistá je prezentovaná v tamojšej ankete ako „Lipa strážiaca tajomstvá“. Tento skvost sa vypína v Trnavskej župe. Magický obraz stromu dotvára tesná prítomnosť kostolíka z 9.-10. storočia, ktorý patrí medzi najstaršie stavby veľkomoravského obdobia na Slovensku. Viac o zelenom finalistovi TU.

V Trnave otvorili zariadenie na pomoc detí

Nové Špecializované zariadenie so službami pre deti s autizmom a na pomoc rodinám otvorili v Trnave. Vzniklo na Ulici Ľ. Podjavorinskej transformáciou krízového centra pre matky s deťmi, ktoré tam niekoľko rokov pôsobilo. Svoje služby bude poskytovať ambulantnou a terénnou formou. Pozrite si ho na FOTKÁCH a VIDEU.

Festival Letectva v Piešťanoch

V Piešťanoch sa bude počas mája oveľa intenzívnejšie pozerať na oblohu. Pre milovníkov letectva, leteckej techniky a lietania odštartuje nové podujatie s názvom Festival letectva na tamojšom letisku. Viac nám prezradili organizátori lákavého podujatia.

Fándlyho odkaz je v Naháči stále živý

Juraj Fándly bol pre Naháčanov liečiteľom, radcom i včelárom. Jeho odkaz pretrváva dodnes. Návštevníkom ponúka dedinka hneď niekoľko atraktívnych lokalít a je miestom pilných ľudí.

Budú sa ozývať „Trnavské fašangi“

V centre mesta sa chystá veselica. „Trnafské fašangi“ prinesú program s názvom Fašiangove hody, Maškari sa chystajú a Fašangovica. Na svoje si prídu dospelí aj najmenší návštevníci. Pozrite si kompletný program podujatia.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM