Správy

Kus ľadu z kamióna takmer spôsobil tragédiu: Vodičovi prerazil čelné sklo, FOTO

Náraz bol taký silný, že ľad prerazil čelné sklo. Vodič skončil v nemocnici.

Ilustračný obrázok k článku Kus ľadu z kamióna takmer spôsobil tragédiu: Vodičovi prerazil čelné sklo, FOTO
6
Galéria

Padajúci ľad z auta zapríčinil v pondelok (8. 1.) v trnavskom regióne tri dopravné nehody. Informuje o tom trnavská polícia.

Na cestnom obchvate Trnavy zletel kus ľadu z neočisteného návesu kamióna a prerazil čelné sklo protiidúceho auta. Jeho vodič utrpel poranenie hlavy a bol odvezený na ošetrenie do trnavskej nemocnice. Pri Dunajskej Strede sa v ranných hodinách neznámeho auta uvoľnili kusy ľadu, ktoré poškodili čelné sklo za ním idúceho vozidla značky VW Transporter. Podobne pri Popudinských Močidľanoch v okrese Senica kus ľadu odletel z protiidúceho nákladného auta a poškodil čelné sklo osobného vozidla. Celková škoda na týchto autách sa vyšplhala na 4 500 eur.

Prečítajte si tiež

Pokračovali v jazde

„Vodiči, ktorým ľad poškodil vozidlá, kontaktovali políciu. Vo všetkých prípadoch však vodiči, ktorí nehody zavinili, z miesta odišli a v jazde bez zastavenia pokračovali,“ uvádza polícia.

Upozorňuje preto, že vodiči sú v zmysle zákona povinní pred jazdou odstrániť z vozidla a aj z nákladu kusy ľadu a snehu, ktoré by sa počas jazdy mohli uvoľniť.

Výška pokuty

„V prípade, ak dôjde k poškodeniu auta v dôsledku uvoľneného ľadu, môžu policajti uložiť vinníkovi na mieste blokovú pokutu až do 50 eur. Ak dôjde k závažnejším následkom, pokuta sa môže vyšplhať až na 650 eur,“ uvádza.

Zároveň sú vodiči áut, z ktorých sa ľad uvoľní a poškodí iné vozidlo, povinní zastaviť a zostať na mieste nehody až do príchodu polície. Ak si túto povinnosť nesplnia, môže im v správnom konaní hroziť sankcia vo výške až do 1000 eur, v závažnejšom prípade až do 1300 eur a zákaz činnosti až do päť rokov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Kus ľadu z kamióna takmer spôsobili tragédiu: Vodičovi prerazili čelné sklo, FOT
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM