BTW Kultúra

Lístky idú na dračku: Zážitok, ktorý usadí celú rodinu!

Hvezdáreň a planetárium v Hlohovci pripravilo na sobotu viaceré strhujúce premietania za sebou.

Ilustračný obrázok k článku Lístky idú na dračku: Zážitok, ktorý usadí celú rodinu!
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Prvé premietanie je pripravené predovšetkým pre najmenších návštevníkov planetária. Deti sa o 13:00 a o 14:30 spolu so svojimi rodičmi preletia Slnečnou sústavou. Spoznajú našu najbližšiu a jedinú dennú hviezdu – Slnko. Dozvedia sa, že aj hviezdy, ktoré môžu pozorovať v noci, sú vlastne slnká. Len veľmi, veľmi vzdialené.

Podobných zaujímavostí, ktoré čakajú na odhalenie malými vesmírnymi bádateľmi, ponúkne planetárium veľa. Planéty našej sústavy s ich rôznorodými mesiacmi, túlavé asteroidy a vzdialené hviezdy sľubujú intenzívne a poučné dobrodružstvo.

Pre veľký záujem usporiadatelia odporúčajú záujemcom telefonicky si overiť výber termínu podujatia na čísle 033 730 1828. Bolo by nepríjemné až na mieste zistiť, že kapacitu planetária obsadili už pred vaším príchodom.

Na svoje si prídu aj veľkí

Nasledovné podujatie je určené stredoškolákom a dospelým objaviteľom úžasných prejavov vesmíru na našej planéte. Jeho názov – Atmosférické, astronomicko-atmosférické a astronomické úkazy – naznačuje, na čo sa návštevníci planetária môžu tešiť. Blesky, meteorické roje alebo polárna žiara, to je len zopár príkladov z veľkého množstva rôznych fyzikálnych javov v atmosfére, žiarenia kozmických telies, svetelných úkazov alebo zrážok vesmírnych telies so Zemou.

Sobotné premietanie pre väčších objaviteľov začína o 16:00.

Sledovať udalosť môžete na stránke sociálnej siete Hvezdárne a planetária v Hlohovci TU.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM