Dominika Handzušová Šport

Lomnický a Hrašnová potvrdili formu: Pozrite si výsledky Silvestrovskej ceny v hode bremenom

Najlepším slovenským kladivárom sa darilo aj na trnavskej rozlúčke s rokom. Charfreitaga zradilo rameno a tak predčasne odstúpil.

Ilustračný obrázok k článku Lomnický a Hrašnová potvrdili formu: Pozrite si výsledky Silvestrovskej ceny v hode bremenom
Zdroj: TASR

Víťazmi 32. ročníka Silvestrovskej ceny v hode bremenom v Trnave sa stali najlepší slovenskí kladivári Marcel Lomnický a Martina Hrašnová. V mrazivom, avšak slnečnom predpoludní na zasneženom tréningovom sektore atlétov Slávie Trnava štartovalo 15 mužov a žien. Usporiadateľský štáb už tradične viedli gestori trnavskej atletiky – manželia Libor a Eva Charfreitagovci.

Rekord odolal

„Do Trnavy na Silvestrovskú cenu chodím veľmi rád. Hoci tentoraz môj vlaňajší rekord mítingu odolal, mal som z koncoročného súťažného stretnutia našej kladivárskej skupiny príjemný pocit,“ uviedol Lomnický. Na Nový rok odlieta do Južnej Afriky, kde spolu so sestrou Nicolou absolvuje trojtýždňový tréningový kemp.

Trnavčan Libor Charfreitag mladší, 18-násobný víťaz súťaže, potvrdil úvodným pokusom výbornú formu. Zo súťaže však predčasne odstúpil. „Zradilo ma rameno,“ uviedol. Od 6. januára ho čaká ďalšia prípravná etapa v Dallase.

Dráma do posledného hodu

„Po minuloročnej prestávke som sa rada vrátila na túto sympatickú súťaž. Bola to pekná bodka za mojou vydarenou sezónou,“ komentovala dvojnásobná vicemajsterka Európy (2012, 2014) Martina Hrašnová. Trnavskí diváci však videli v kategórii žien drámu do posledného hodu, keď Hrašnová predstihla Lomnickú až záverečným pokusom.

Výsledky Silvestrovskej ceny v hode bremenom (10,5 kg/77 cm):

muži:


1. Marcel Lomnický (AC Stavbár Nitra) 41,93 m,
2. Libor Charfreitag (Slávia Trnava) 38,04,
3. Karol Koncoš (VŠC Dukla B. Bystrica) 33,51

muži od 35 rokov:

1. Roman Bachratý (Slávia Trnava) 22,90 m,
2. Anton Orlík (HK Hodonín) 18,73,
3. Jiří Koukal st. (ZŤS Dubnica nad Váhom) 16,90

ženy:

1. Martina Hrašnová (VŠC Dukla B. Bystrica) 23,53 m,
2. Nicola Lomnická (AC Stavbár Nitra) 22,76,
3. Veronika Kaňuchová (VŠC Dukla B. Bystrica) 20,46

Pozrite si ako to na Slávii vyzeralo v priloženej fotogalérii.

Silvestrovská cena v hode bremenom
12
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM