Monika Hanigovská Rôzne

Ľudia v Trnave opäť vyšli do ulíc: Na zhromaždení štrngali kľúčmi, FOTO + VIDEO

V Trnave sa uskutočnilo v poradí už druhé zhromaždenie s názvom Postavme sa za slušné Slovensko. Ako to vyzeralo pred radnicou a na Trojičnom námestí?

Ilustračný obrázok k článku Ľudia v Trnave opäť vyšli do ulíc: Na zhromaždení štrngali kľúčmi, FOTO + VIDEO
42
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Ľudia z mnohých miest Slovenska ale aj zahraničia vyšli v piatok, 16. marca o 17.00 hod. do ulíc, aby sa mohli zúčastniť zhromaždení s názvom Postavme sa za slušné Slovensko. Do podujatia sa zapojil aj Malý Rím. Ľudia z Trnavy ale aj širšieho okolia sa tentokrát zhromaždili pred budovou trnavskej radnice.

Pred začatím sa rozdávali nálepky #AllForJan a Som za slušné Slovensko. Na pamiatku Jána a Martiny sa nezapaľovali len sviečky pred Súsoším Najsvätejšej Trojice, ale spievala sa aj slovenská hymna.

Zdroj: YouTube.com

Mali konkrétne požiadavky

Organizátori spomínali na mladú dvojicu v niekoľkých príhovoroch, pričom sa skloňovala aj politická téma. Medzi požiadavky organizátorov patrí odstúpenie policajného prezidenta Tibora Gašpara a špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika.

Organizátori zhromaždenia ďalej žiadajú, aby generálna prokuratúra zabezpečila mimoriadny dohľad nad vyšetrovaním vraždy Martiny Kušnírovej a Jána Kuciaka, ale zaznela napríklad aj požiadavka, aby na post ministra vnútra obsadili osobou, ktorá požíva širokú dôveru spoločnosti a má nespochybniteľný profesionálny a morálny kredit.

Ľudia štrngali kľúčmi aj kričali heslá

Podujatie nebolo vôbec tiché. Na pešej zóne ľudia počas príhovorov viackrát vytiahli kľúče a začali nimi štrngať. Neskôr skandovali sa viaceré heslá ako „Dosť bolo Fica“, „sme tu doma“ alebo „chceme voľby.“

Zhromaždenie prišli verejne podporiť aj niekoľkí miestni umelci. Atmosféru stretnutia si môžete pozrieť v našej priloženej fotogalérii alebo na videu.

Zdroj: YouTube.com
FOTO: Na zhromaždenie v Trnave prišlo opäť množstvo ľudí
42
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM