Monika Hanigovská Rôzne

Ľudovky na oslavách mnohí Trnavčania milujú... A tieto poznáte?

Ľudovky. Piesne, bez ktorých sa v Trnave a okolí nezaobíde takmer žiadna poriadna oslava. Máte však tie, ktoré sú u nás naozaj populárne, v malíčku?

Ilustračný obrázok k článku Ľudovky na oslavách mnohí Trnavčania milujú... A tieto poznáte?
Zdroj: TASR

Ľudové piesne vedia pozdvihnúť náladu vari na každej poriadnej oslave. Aj v Trnave máme také, ktoré nemôžu na mnohých oslavách chýbať. Či sú to ľudovky známe naprieč celou krajinou alebo tie, ktoré hrajú prím práve u nás – typické pre Považie a západné Slovensko.

A práve z tých sme vybrali desiatku do nasledujúceho kvízu. Pri každej otázke nájdete úryvok z textu, ku ktorému je potrebné priradiť správny názov ľudovky.

Otázky sa vám zobrazia postupne, na každú máte 15 sekúnd. Ak nestihnete odpovedať do limitu, otázka bude hodnotená ako nezodpovedaná. Kvíz bude okamžite vyhodnotený a vy zistíte, na koľko otázok ste odpovedali správne.

Môžete ho kedykoľvek opakovať a vylepšovať si svoje skóre. Výsledok kvízu môžete jednoducho, jediným kliknutím, zdieľať na facebooku a pochváliť sa ním i vašim priateľom. Registrovaní užívatelia sa môžu objaviť v tabuľke najlepších.

Tak čo, trúfate si? Hrajte tu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM