Iné športy

Majstrovstvá sveta v silovom trojboji: V prvý deň padla hranica 840 kilogramov

V Trnave odštartovali v pondelok majstrovstvá sveta v silovom trojboji organizácie WUAP. Počas prvého dňa podujatia predviedol najlepší výkon v dorasteneckej kategórii Čech Matěj Syrovátka.

Ilustračný obrázok k článku Majstrovstvá sveta v silovom trojboji: V prvý deň padla hranica 840 kilogramov
Zdroj: TASR

V Trnave v pondelok odštartovali WUAP Majstrovstvá sveta v silovom trojboji. Podujatie v mestskej športovej hale potrvá až do nedele, hneď v prvý súťažný deň však padali výkony, pri ktorých sa tajil divákom dych. V kategórii dorastencov sa stal absolútnym víťazom český pretekár Matěj Syrovátka. V drepe dosiahol 19-ročný borec výkon 320 kg, na lavičke vytlačil 201 kg a v mŕtvom ťahu si pripísal 320 kg.

Vo všetkých troch disciplínách prekonal svetový rekord vo svojej váhovej a vekovej kategórii.

Spolu dosiahol v trojboji výkon 841 kg. Zo slovenských zástupcov skončil najlepšie Martin Šuverík. V celkovom poradí obsadil 18-ročný člen Iron Clubu Bratislava druhé miesto s celkovým výkonom 700 kg v trojboji, keď drepol 270 kg, vytlačil 167,5 kg a v mŕtvom ťahu potiahol 262,5 kg. Podujatie pokračuje bohatým programom v utorok. Od 9:00 uvidia diváci v akcii súťažiacich v kategórii masters, teda najstaršej vekovej kategórii. Súťažný harmonogram počíta so súťažou až do 19:00.

„Diváci sa môžu na vlastné oči presvedčiť, že tento šport nemá vekové hranice. Súťažiť budú pretekári v kategórii masters, to znamená od 40 rokov a starší. V rannej skupine sa predstaví aj 85-ročný maďarský účastník Csaba Keszthelyi. Trnavčania uvidia v akcii aj úspešného trénera a športovca Františka Alberta,“ pozval priaznivcov silového športu do haly prezident WUAP – svetovej federácie silového trojboja Rudolf Siska. Vstup na podujatie je zdarma. Diváci od 15. do 21. októbra majú možnosť sledovať viac ako 600 pretekárov z 21 krajín sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM