Kultúra Rôzne

Mamičky spojili sily: Na Nádvorie zavíta z Bratislavy dizajnový festival pre deti

Po dvoch rokoch v Bratislave prichádza letné pokračovanie dizajnového festivalu pre deti kid. shop up do Trnavy.

Ilustračný obrázok k článku Mamičky spojili sily: Na Nádvorie zavíta z Bratislavy dizajnový festival pre deti
Zdroj: TASR

Kultúrne centrum Nádvorie ho bude hostiť v piatok a v sobotu (28. – 29. 6.), kde ponúkne produkty slovenského a českého dizajnu pre najmenších. Návštevníci na ňom nájdu viac ako 50 značiek oblečenia, doplnkov, hračiek, hier, kníh, kozmetiky.

Okrem predaja produktov je pre malých aj väčších návštevníkov pripravený sprievodný program – koncerty, divadlo, workshopy a tiež služby pre rodičov, ako parkovanie kočíkov, kútik na prebaľovanie či dojčenie detí a ďalšie.

„Po štyroch pokračovaniach môžeme smelo povedať, že exituje silná komunita tvorcov a že stále vznikajú nové projekty a značky. Niektoré trnavské sa predstavia aj na pokračovaní v Trnave,“ uviedla za organizátorov Marika Beňadik Majorová.

Za organizáciou stojí päť mladých mamičiek, ktoré veria, že nie je jedno, s čím sa deti hrajú, na čo sa pozerajú, aké knižky čítajú, v čom chodia oblečené a v akom prostredí vyrastajú. Ich pôvodným zámerom pri vzniku akcie bolo nájsť to najlepšie z pôvodného dizajnu a dať priestor slovenským a českým remeselníkom a značkám, ktoré sa venujú tvorbe pre deti.

Deti sa môžu tešiť na tanečné aktivity, workshop výroby šperkov, kreslenia komiksových postavičiek, tiež fyzikálno-chemický a recyklačný workshop, koncert Veľkí herci malým deťom a vystúpenie Notového Dannyho.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM