Dominika Handzušová Rôzne

Máte chuť na ples, divadlo alebo korčuľovanie? TOTO ponúka Trnava tento víkend

V Trnave a jej blízkom okolí ani tento víkend nemusíte zívať nudou. Rozžiarte tanečný parket na plese, alebo si vychutnajte tradičné divadelné predstavenie. Na zimáku pripravili špeciálne korčuľovanie aj v deň polročných prázdnin.

Ilustračný obrázok k článku Máte chuť na ples, divadlo alebo korčuľovanie? TOTO ponúka Trnava tento víkend
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Ples univerzity, obecný, mládeže i športovcov

Pre svoj ples si posledný januárový deň vybrali až štyri organizácie. Trnavská univerzita si zatancuje v krásnom prostredí Smolenického zámku. Do Kultúrneho domu v Červeníku pozýva od 19:30 hod. všetkých mladých Komisia pre mládež Trnavskej arcidiecézy. Svoj obecný ples budú mať v obci Voderady od 20:00 hod. Nuž a v Kultúrnom dome v Hornom Dubovom sa budú od 20:00 hod. zabávať (nielen) športovci.

Divadlo

Ešte ste nevideli najhranejšiu slovenskú veselohru? Premiéru mala hra Kamenný chodníček pred sto rokmi a úspešne tak dojíma srdcia divákov už niekoľko generácií. Problémy a riešenia slovenskej dediny z prelomu 19. a 20. storočia sú ale nadčasové. Popri hercoch Divadla Jána Palárika sa v inscenácii predstavia aj hosťujúci, či členovia folklórneho súboru Trnafčan. Nenechajte si ujsť, v piatok 30. januára od 19:00 hod. V rovnakom čase si tu v sobotu môžete vychutnať rozmarný príbeh o vášni a poverčivosti i chytráctve a hlúposti. Čaká vás známa a populárna talianska renesančná komédia Mandragora.

Šport

Komu sa zimy máli, cez víkend si môže užiť do sýtosti na verejnom korčuľovaní. Mimo dvojhodinovku v piatok (od 17:00 hod. do 19:00 hod.) a klasických dvoch blokov počas víkendu (vždy od 14:30 hod. do 16:30 hod. a od 17:00 hod. do 19:00 hod.) totiž dva bloky „verejka“ môžete navštíviť aj v deň polročných prázdnin, v pondelok 2. februára.

Kurz pletenia

Západoslovenské múzeum v Trnave organizuje už piaty ročník Školy ľudových remesiel. V sobotu 31. januára sa v jeho priestoroch od 14:00 hod. uskutoční kurz pletenia na forme. Jednou z najstarších textilných techník si môžete upliesť napríklad puzdro na mobil. Kedysi sa v tradičnej ľudovej kultúre touto technikou zhotovovali zápästky, rukavice a čiapky. Kurzom bude sprevádzať odborníčka na zápästkovú techniku Jarmila Rybánska. Vstupné je 1,50 €.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM