Správy

Máte radi trnavskú medovinu? Výrobcovia v kraji pripravili zaujímavé podujatie

Výrobcovia v Trnavskom kraji chcú medovinu predstaviť v novom šate. Spojili sily s oceňovaným barmanom z Trnavy, ktorý sa postará o zážitok.

Ilustračný obrázok k článku Máte radi trnavskú medovinu? Výrobcovia v kraji pripravili zaujímavé podujatie
Zdroj: TASR/Branislav Račko

V dvoch obciach Trnavského kraja, v Smoleniciach a Dolnej Krupej, budú môcť návštevníci ochutnať medovinu v podobe, ako na ňu nie sú zvyknutí. Informoval o tom výkonný riaditeľ OOCR Trnava Tourism Alexander Prostinák.

Netradičné kombinácie

„Už dlhšie sme premýšľali nad tým, ako ľudí vyviesť zo stereotypu a predstaviť im medovinu v trochu inej podobe. Rozhodli sme sa preto vytvoriť s lokálnou medovinou a včelovinou projekt, ktorý predstaví tento nápoj netradičnejšie. Oslovili sme Trnavčana Róberta Šajtlavu, ktorý získal ocenenie barová osobnosť roka 2019, aby namiešal drinky, ktoré vás prenesú do sveta explózie chutí,“ uviedol Prostinák.

V Dolnej Krupej bude možné ochutnať drinky s príchuťou medoviny Ambrozia už v piatok 20. augusta večer. „Bude to v kombinácii s karamelom, citrónovou šťavou a zázvorom alebo Staroslovanskú tmavú medovinu s marakujovým sirupom a jablkovou šťavou,“ uviedol Šajtlava.

Prečítajte si tiež

Nápoje s včelovinou

V medovinárstve, ktoré sídli v Smoleniciach, budú v sobotu 21. augusta návštevníkom podujatia Letný MEDOKVASk dispozícii drinky s miestnou včelovinou.

„Tú dopĺňa malinové pyré s jablkovo-medovým ciderom alebo netradičná, ale sladko osviežujúca príchuť duly a šípok,“ doplnil riaditeľ oblastnej organizácie.

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM