Dominika Handzušová Správy

Matovičová zaplatila za panelák na Kollárovej vyše milión eur, Trnava dá peniaze do sociálnych bytov

Trnavská podnikateľka, manželka Igora Matoviča Pavlína, zaplatila za bývalú ubytovňu na Kollárovej ulici. Na účet mesta poslala vyše 1,2 milióna eur.

Ilustračný obrázok k článku Matovičová zaplatila za panelák na Kollárovej vyše milión eur, Trnava dá peniaze do sociálnych bytov
Foto: Dominika Handzušová

Matovičová je jedinou vlastníčkou spoločnosti, ktorá sa zaoberá vydávaním reklamných novín. Koncom minulého roka takisto v obchodnej súťaži získala od mesta za 281-tisíc eur dom v historickej časti Trnavy. Kúpnu zmluvu podpísala podnikateľka ešte 26. júna. Ku dňu jej podpísania mala uhradiť aj cenu, peniaze napokon prišli s niekoľkotýždňovým meškaním.

Stanovená kvóta splnená

Trnava má v rozpočte na tento rok naplánovaný príjem z predaja majetku 1,2 milióna eur, ďalší majetok už teda nemusí predávať. Peniaze z predaja ubytovne sa mestské zastupiteľstvo zaviazalo použiť na výstavbu sociálnych bytov. V budove spred štyroch desaťročí je 117 obytných miestností, v ktorých ešte pred tromi rokmi žilo oficiálne približne 220 ľudí.

Slúžiť mala seniorom

„Technický stav zodpovedá veku stavby, je potrebná rozsiahla oprava, výmena prvkov krátkodobej životnosti, odstránenie systémových porúch panelových stavieb, zateplenie,“ píše sa v znaleckom posudku o budove. Jej hodnota je podľa posudku 1,5 milióna eur, radnica ju bola ochotná predať za najmenej 990-tisíc eur.

Pôvodne sociálnu ubytovňu dala radnica približne pred tromi rokmi vysťahovať s vysvetlením, že ju prerobí na byty pre seniorov. Neskôr od zámeru ustúpila pre vysoké náklady na rekonštrukciu. Vtedajšia viceprimátorka Kvetoslava Tibenská uviedla, že prestavba by stála viac ako štyri milióny eur, čo by vyhnalo nájomné do takej výšky, že by si ho seniori nemohli dovoliť zaplatiť.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM