Monika Hanigovská Rôzne

Meštiansky dom v centre mesta bodoval: Cena Fénix putovala aj do Trnavy

Už sú známe výsledky 12. ročníka súťaže Fénix – Kultúrna pamiatka roka 2016. Jedno zo štyroch ocenení získala aj známa stavba v centre mesta.

Ilustračný obrázok k článku Meštiansky dom v centre mesta bodoval: Cena Fénix putovala aj do Trnavy
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Slávnostné vyhlásenie výsledkov súťaže Fénix – Kultúrna pamiatka roka 2016 sa uskutočnilo 27. decembra vo Dvorane Ministerstva kultúry SR. Ministerstvo kultúry odovzdalo štyri ocenenia. Jedno zo štyroch ocenení putovalo do Trnavy.

Cenu Fénix – Kultúrna pamiatka roka 2016 si odniesol Ing. Miroslav Trnka a to za komplexnú stavebnú obnovu a reštaurovanie meštianskeho radového domu na Trojičnom námestí 5 v Trnave.

Tešiť z ocenenia sa mohla ďalej aj obec Nitrianska Blatnica za komplexnú stavebnú obnovu a reštaurovanie kaplnky Rotunda Jurko pri Nitrianskej Blatnici, cenu si ďalej prevzala evanjelická cirkev augsburského vyznania na Slovensku v Roštári za reštaurovanie oltára v evanjelickom kostole v Roštári.

Ministerstvo kultúry ocenilo aj Ústredný zväz židovských náboženských obcí na Slovensku za komplexnú stavebnú obnovu a reštaurovanie objektu Starej synagógy v Bardejove.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM