Samospráva

Mesto chystá zmenu územného plánu: S návrhmi sa môže zoznámiť aj verejnosť

Obyvatelia sa môžu zoznámiť s návrhmi na zmenu územného plánu centra mesta. Navrhované zmeny sa týkajú piatich kapitol.

Ilustračný obrázok k článku Mesto chystá zmenu územného plánu: S návrhmi sa môže zoznámiť aj verejnosť
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Obyvatelia Trnavy sa môžu zoznámiť s návrhmi zmeny územného plánu centrálnej mestskej zóny (CMZ) Trnavy. Jej verejné prerokovanie s odborným výkladom je naplánované na radnici 18. augusta a následne o návrhu bude rokovať mestské zastupiteľstvo. Informuje o tom web mesta Trnava.

Päť kapitol zmien

Navrhované zmeny sa týkajú piatich kapitol – vyčlenenie celého úseku Orolskej ulice ako verejnej komunikácie a to v súvislosti s novou výstavbou, ďalej zmeny regulatívov zástavby v areáli Trnavskej univerzity na Pekárskej ulici, ktorá sa chce ďalej rozvíjať.

Zmena ÚPN rieši tiež potrebu doplnenia koeficientu zelene v dvoch už vymedzených lokalitách a doplnenie regulatívov typu striech na šírkovo historicky limitovaných parcelách mestskej pamiatkovej rezervácie a jej ochrannom pásme. Návrh k tomu uvádza, že na území CMZ na historických úzkych parcelách je na základe odsúhlasenia mestom a Krajským pamiatkovým úradom Trnava možné uplatnenie pultovej alebo sedlovej strechy z dôvodu optimalizácie svetlotechnických pomerov na susedných parcelách.

Prečítajte si tiež

Čo ďalšie rieši?

Návrh sa zaoberá aj doplnením regulatívov oplotenia bytových domov v CMZ.

„Na území CMZ s koncentrovanou blokovou zástavbou je prípustné oplocovanie pozemkov objektov na bývanie vo vnútroblokových priestoroch, nie na plochách vymedzených uličných priestorov, námestí, parkovej zelene za podmienky kvalifikovaného posúdenia dotknutých zložiek a pri zohľadnení podmienok už vydaných územných rozhodnutí a povolení,“ uvádza návrh, ktorým sa budú zaoberať poslanci mestského zastupiteľstva.

Verejnosti je k dispozícii vo vývesnej skrinke pred mestským úradom, na internetovej stránke mesta alebo aj na odbore územného rozvoja a koncepcií.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie zaujímavé čítanie

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM