Správy Samospráva

Mesto dalo nočnému životu v Trnave zelenú: Letné terasy budú otvorené dlhšie

Trnavčania i návštevníci mesta budú môcť počas leta využívať prevádzky v centre dlhšie. Časy sa líšia podľa situovania jednotlivých ulíc a prevádzok.

Ilustračný obrázok k článku Mesto dalo nočnému životu v Trnave zelenú: Letné terasy budú otvorené dlhšie
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Až komunálne voľby a zmena zloženia poslaneckého zboru v Trnave umožnili, aby vošla do praxe zmena otváracích hodín prevádzok v centre mesta.

O rozšírení rokovali poslanci v predchádzajúcich obdobiach už trikrát, avšak až v tomto lete budú môcť byť letné terasy i prevádzky v letnej sezóne otvorené dlhšie.

Argumenty predkladateľa sa od predchádzajúceho rokovania nezmenili – mesto chce vyjsť v ústrety podnikateľom a prispieť k tomu, aby „Trnava neumierala s príchodom večera, napríklad počas letných horúčav, keď začína byť vonku príjemne v podstate až večer, aby nemuseli bary a reštaurácie zatvárať prevádzky a exteriérové sedenia už o desiatej večer."

„Zároveň je však očakávaná ústretovosť aj od samotných prevádzkovateľov, ktorí musia pamätať na to, že v okolí ich prevádzok žijú ľudia, ktorí si potrebujú oddýchnuť a vyspať sa.“

Trnavčania i návštevníci mesta od júna tohto roka budú môcť počas leta využívať prevádzky v širšom centre do 23:00 a v úplnom centre do 01:00 a exteriérové sedenia v tejto lokalite rovnako do 01:00. Časy sa líšia podľa situovania jednotlivých ulíc a prevádzok.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM