Správy Samospráva

Mesto hľadá dodávateľov na TRI projekty: V hre sú zákazky za milióny eur

Trnava bude krajšia. Radnica vyhlásila verejné obstarávania na zveľadenie školského areálu, vnútrobloku na sídlisku i opravu cesty.

Ilustračný obrázok k článku Mesto hľadá dodávateľov na TRI projekty: V hre sú zákazky za milióny eur
7
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava

Mesto Trnava zverejnilo tri oznámenia o verejnom obstarávaní na dodávateľa revitalizácie sídliskového dvora Agátka na Hlbokej a Clemetisovej ulici, školského areálu na Spartakovskej ulici a na dlhoočakávanú rekonštrukciu komunikácie Hajdóczyho ulice.

V prvom prípade je odhadovaná cena 1,253 milióna eur bez DPH, v druhom 1,215 milióna eur bez DPH a v treťom 1,385 milióna eur bez DPH. Uvádza sa to vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.

Umelý potok

Projekt Agátka zahŕňa úpravu sídliskových verejných priestorov, ktoré aj teraz slúžia na oddych obyvateľov. V parku pri základnej škole majú byť uplatnené opatrenia zamerané na adaptáciu na zmenu klímy, a tak popri zeleni a oddychových prvkoch pribudne aj 280 metrov dlhý umelý potok, ústiaci do jazierka.

Pre obyvateľov lokality pri obytných blokoch pribudnú komunitné záhrady. Realizácia počíta so šiestimi mesiacmi prác. Lehota na predkladanie ponúk je 9. septembra.

Školský areál

Zároveň v tejto lokalite v tesnom susedstve začne rekonštrukcia školského areálu na základnej škole na Spartakovskej ulici. Zahŕňa rekonštrukciu športových povrchov, detského ihriska, revitalizáciu vstupného priestoru v exteriéri školy, osvetlenie športovísk, realizáciu vodozádržných opatrení zo športovísk a plochých striech dvoch pavilónov školy a rozsiahle sadové úpravy.

Má tak vzniknúť funkčné zázemie pre športové aktivity žiakov, pre oddych detí počas prestávok a v školskom klube. Záujemcovia sa s ponukami môžu hlásiť do 23. augusta, práce sú rozpočítané na štyri mesiace.

Prečítajte si tiež

Oprava cesty

Na Hajdóczyho ulici sa budú realizovať stavebné práce na oprave vozovky, pribudnú spevnené plochy, cyklotrasa, chodníky, sadové úpravy, verejné osvetlenie a bude sa robiť aj úprava kanalizácie.

Termín na predkladanie ponúk je 8. septembra, práce by mali trvať pol roka.

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuálne témy

VIZUALIZÁCIA: Takto má vyzerať projekt Agátka
7
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM