Monika Hanigovská Samospráva

Mesto stoplo spoluprácu s niekoľkými združeniami: S týmito už nebude spolupracovať

Trnava ukončí členstvo v štyroch záujmových združeniach. U všetkých je dôvod rovnaký - nenaplnenie očakávaných prínosov pre mesto.

Ilustračný obrázok k článku Mesto stoplo spoluprácu s niekoľkými združeniami: S týmito  už nebude spolupracovať
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Trnava ukončí svoje členstvo v štyroch záujmových združeniach. Ide o Automobilový klaster Slovensko, Energetický klaster-Západné Slovensko, Slovenský dom Centrope a Regionálne technologické centrum. U všetkých je dôvod rovnaký – nenaplnenie očakávaných prínosov pre Trnavu. Návrh radnice odobrili poslanci na svojom októbrovom zasadnutí, rozhodnutie vstúpi do platnosti od januára 2018.

Budúcnosťou nie sú papierové partnerstvá

Primátor Peter Bročka v tejto súvislosti dnes povedal, že pri väčšine medzinárodných projektov, ktoré sú naviazané na eurofondy, ide o model, že líderské mesto hľadá ďalších partnerov pre spoluprácu na konkrétnom projekte. „Dlhodobé partnerstvá sa pri čerpaní prostriedkov nevyžadujú. Budúcnosťou nie sú papierové partnerstvá, ale účelové zoskupenia pre individuálne druhy spolupráce,“ uviedol.

Primátor ďalej dodal, že finančná úspora bola pri rozhodovaní o vystúpení Trnavy druhotná. Do Energetického klastra-Západné Slovensko vstúpila Trnava v roku 2009 a odvtedy sa na činnosti formou členských príspevkoch podieľala sumou 11 000 eur. V Regionálnom technologickom centre je mesto od roku 2007 a zaplatilo zatiaľ 4315 eur členských poplatkov. Príspevky do Automobilového klastra od roku 2007 vyšli Trnavu na 210 575 eur a v združení Centrope, kde mesto vstúpilo v roku 2008, na 76 904 eur.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM