Správy Samospráva

Mestský amfiteáter začína premietať až teraz: Dôvodom sú technické problémy

Mestský amfiteáter v Trnave patrí k najväčším na Slovensku a je jedným z obľúbených miest Trnavčanov. V tomto roku má v premietaní sklz.

Ilustračný obrázok k článku Mestský amfiteáter začína premietať až teraz: Dôvodom sú technické problémy
Zdroj: Mesto Trnava

Mestský amfiteáter v Trnave má v tomto roku sklz v premietaní. Kým letnú filmovú sezónu zvykol začínať v predchádzajúcich rokoch v polovici júna, teraz to bolo prvýkrát 6. júla a po prestávke diváci môžu prísť opäť v piatok 12. júla. Dôvodom boli technické problémy.

„Museli sme riešiť ťažkosti so serverom, čo nás vyšlo na nečakaných 12 000 eur,“ uviedol pre TASR vedúci kina Hviezda a Mestského amfiteátra Martin Háden. Keďže spočiatku presne nevedeli, kedy sa otázka vyrieši, nedostal sa júlový program amfiteátra na programový leták a nebol vytlačený ani v kultúrnom mesačníku mesta.

„Keď sa nám podarilo systém spojazdniť, komunikovali sme aspoň cez profil na sociálnej sieti a na webovej stránke kina,“ informoval. Nasledujúce premietanie je naplánované na piatok a na nedeľu 14. júla. „Potom už chceme premietať pravidelne, okrem dní, kedy sa v letnom kine uskutočnia kultúrne vystúpenia,“ uviedol Háden.

Mestský amfiteáter v Trnave patrí k najväčším na Slovensku. V roku 2008 ho k 770. výročiu povýšenia Trnavy na mesto radnica za 2,6 milióna eur zásadne zrekonštruovala, pričom vzniklo hľadisko pre 1437 divákov. Amfiteáter slúži Trnavčanom desaťročia, je situovaný do bývalej záhrady kláštora klarisiek.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM