Monika Hanigovská Rôzne

Mestský atletický štadión s premiérovou novinkou: Už z diaľky je magnetom na oči

Mestský Atletický štadión dostal v Trnave novú tvár. Už z diaľky upúta svojou výraznou premiérovou modrou farbou.

Ilustračný obrázok k článku Mestský atletický štadión s premiérovou novinkou: Už z diaľky je magnetom na oči
9
Galéria
Zdroj: AŠK Slávia Trnava

Na Atletickom štadióne A. Hajmássyho v Trnave bolo v týchto dňoch rušno. Tartanová dráha v obľúbenom areáli Slávie sa vyfarbila na modro. Zisťovali sme preto, aké úpravy prebiehajú priamo na mieste.

V znamení modrej

Podľa slov športového riaditeľa AK AŠK Slávia Trnava Mariána Hammela, prebieha v celom areáli Slávia Trnava aktuálne kompletná revitalizácia. Tá neobišla ani Atletický štadión A. Hajmássyho, konkrétne retoping tartanového oválu spolu so sektormi pre technické disciplíny. „Čo sa týka atletického štadiónu, tam prebieha retoping tartanovej dráhy. To znamená, že sa odstránili časti starého umelého povrchu, ktoré boli časom a používaním najviac poškodené, a na ne sa nanáša nová vrstva „conipur-u“, ktorá je modrej farby,“ povedal pre náš spravodajský portál.

Za žiarivým modrým náterom stojí podľa jeho slov látka conipur, teda umelý športový povrch, ktorý sa používa na atletických štadiónoch.

Na Slávií v premiére

Prvýkrát si budú môcť športovci vychutnať takúto novú tvár atletického štadióna. „Modrý tartan bude na Slávií po prvýkrát v histórií. Prvá kompletná rekonštrukcia atletického štadiónu zo škvárového štadiónu na tartanový prebehla v roku 2002. Vtedy sme mali štadión oranžový,“ prezradil na záver M. Hammel.

FOTO: Mestský Atletický štadión v Trnave v modrej premiére
9
Galéria
Zdroj: AŠK Slávia Trnava

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM