Kultúra

Milovníci divadla sa majú na čo tešiť: Do Trnavy prichádzajú obľúbené Radničné hry

Jedinečný festival na nádvorí mestskej radnice je tu! Aj tento rok ponúkne bohatý program.

Ilustračný obrázok k článku Milovníci divadla sa majú na čo tešiť: Do Trnavy prichádzajú obľúbené Radničné hry
Zdroj: Zaži v Trnave/Marek Martinek

Do Trnavy prichádzajú tradičné Radničné hry. Obľúbený festival prinesie program pre všetky vekové kategórie.

Radničné sa budú konať od 24. do 29. júna.

Všetko odštartuje v sobotu 24. júna o 17.00 hodine predstavením „Osmijankove rozprávky o princeznách.“ „Predstavenie zoberie na 45 minút do izby Osamelej princeznej, kde sa ju Osmijanko pokúsi rozveseliť rozprávkami o jej kolegyniach – princeznách… Okrem rozprávok vás čaká skvelá osmijankovská kapela a jej piesne pre všetkých hravých poslucháčov,“ informuje mesto Trnava. Podujatie je vhodné pre deti do 3 rokov a vstup je bezplatný.

V nedeľu (25. júna) o 20.00 hodine si užijeme Podivuhodné hodiny literatúry Matúša a  Hany. Vstup na apokalyptickú konverzačnú komédiu od Jakuba Nvotu stojí 10 eur.

O deň neskôr (26. júna) o 20.00 hodine príde na rad Don Quijote de la Mancha. „Pred divákov predstúpi 2,38 m vysoký profesor španielskeho jazyka a literatúry a 120 kilogramová Ancha pracujúca ako vychovávateľka na kominárskom internáte v Šlapaniciach, v kostýmoch… Tvorcovia tvrdia, že ide o predstavenie, ktoré vraj predlžuje život, a možno im veriť, keďže toto dielo pozbieralo množstvo dôležitých ocenení po celej Európe,“ dodáva radnica. Vstup je vo výške 10 eur.

Veľkolepé zakončenie

Utorok 27. júna o 21.00 hodine bude patriť CreDance. Diváci si užijú rozmanitý tanečný príbeh, „kde sa pri káve udejú situácie okorenené tangom, poetickou Améliou z Montmartru ci Roxanne až po zaujímavé choreografie na Beatles, Gorana Bregoviča či slovenskú ľudovku.“ Vstupenky opäť stoja 10 eur.

Všetko zavŕši vo štvrtok 29. júna o 20.00 hodine vďaka Štúdiu L + S a ich predstaveniu „Deň radosti“. „Trnava bude prvým mestom, kam pricestuje hneď po bratislavskej premiére legendárna hra z pera Milana Lasicu a Júliusa Satinského, v ktorej Pesimista neverí, že by Deň radosti mohlo niečo prekaziť a Optimista pevne verí, že to nevyjde. Hra v naštudovaní novej generácie divadelníkov ponúka obraz Pesimistu a Optimistu v 21. storočí,“ píše mesto na svojom webe. Za vstup zaplatíme 18 eur.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM