Dominika Handzušová Rôzne

Milovníci dvoch kolies, zbystrite pozornosť: TOTO je súťaž šitá vám na mieru!

Oprášili ste už po zime svojich dvojkolesových tátošov? Teraz máte na to o dôvod naviac!

Ilustračný obrázok k článku Milovníci dvoch kolies, zbystrite pozornosť: TOTO je súťaž šitá vám na mieru!
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk

Trnavská mestská samospráva sa zapája aj do druhého ročníka zaujímavej súťaže Do práce na bicykli. Konať sa bude počas celého mája, prihlásiť sa môžete do 27. apríla.

Zapojte sa aj vy

Počas prvého ročníka na celom Slovensku najazdili tímy dokopy takmer 200 000 km. Znížili tým obsah CO2 v ovzduší miest o 49 000 kg. „V Trnave sa prihlásilo pätnásť tímov, spoločne najazdili viac ako 8800 kilometrov,“ informovala Jana Gmitterová z referátu komunikácie mesta.

Ak si chcete aj vy zlepšiť kondičku, vychutnať si cestu do práce na čerstvom vzduchu a prispieť k skvalitneniu životného prostredia v našom meste, zapojte sa aj vy do tejto celonárodnej cyklistickej kampane. „Prihlásenie tímu je jednoduché, stačí do 27. apríla vyplniť formulár a pripraviť svoj bicykel na poriadnu dávku kilometrov,“ dodáva Gmitterová. Prihlasovací formulár nájdete TU. Máte jedinečnú šancu dokázať, že ste najlepší nielen v Trnave, ale možno i na celom Slovensku!

O čo ide?

Cieľom súťaže je podporiť rozvoj nemotorovej, predovšetkým cyklistickej dopravy v mestách. Chce vyzvať samosprávy na Slovensku, aby vytvárali kvalitné podmienky pre ekologické druhy dopravy vo svojom meste a motivovať zamestnávateľov, aby budovali vo svojich sídlach vhodné podmienky pre zamestnancov dochádzajúcich do práce na bicykli. Mali by svojich zamestnancov motivovať k tomu, aby viac používali túto formu alternatívnej dopravy pri každodennom cestovaní do práce.

Preneste sa do histórie; výstava Cyklistika časov dávno minulých II bude na radnici do 23. apríla.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM