han Rôzne

Minule Bratislava, teraz Špačince: Obcou neďaleko Trnavy sa prehnali DIVIAKY! VIDEO

Zdá sa, že problémy s diviakmi nemá len hlavné mesto. Naháňačka dvoch takýchto jedincov prekvapila obyvateľov Špačiniec.

Ilustračný obrázok k článku Minule Bratislava, teraz Špačince: Obcou neďaleko Trnavy sa prehnali DIVIAKY! VIDEO
Zdroj: www.pixabay.com

Na sociálnej sieti Facebook, presnejšie v profile Trnavský Občan, sa objavilo niekoľkosekundové video, ktoré zaujalo množstvo ľudí.

Pred niekoľkými dňami sme vás v tomto ČLÁNKU informovali o tom, že sa v hlavnom meste, presnejšie v mestskej časti Karlova Ves objavili divé svine. Na tom by nebolo nič neobvyklé, pretože táto zver nie je pre Bratislavčanov až taká neznáma. Skôr zaujal počet diviakov, ktoré si to namierili cez rušnú cestu v hojnom počte.

Čo na stádo diviakov v hlavnom meste povedali na tamojšej samospráve? "Pri tomto počte je zver nevyspytateľná a nebezpečná, preto buďte pri strete s ňou opatrní. Povolenia na odlov premnožených diviakov vydáva okresný úrad. Mestské lesy majú odlov plánovaný priebežne až do konca tohto roka,“ spresnila ešte v lete karloveská samospráva.

Už aj Špačince

Zábery z poriadne rýchlej naháňačky síce vyčaria úsmev na tvárach, no jedným dychom treba dodať, že priamy kontakt s takýmto druhom zvieraťa nemusí byť zábavný. Zrejme to tentoraz dopadlo len krátkym šprintom dvoch „divočákov“ cez dedinu, aj tak však nenechávajte odpad vedľa smetiakov, či nebodaj zvyšky potravy v okolí odpadových košov. Diviaky sa môžu vrátiť!


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: trnava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM