BTW Správy

Mladí Trnavčania chcú pomôcť podnikateľom s projektom Reštart po korone

Inovátori z Trnavy sa rozhodli ponúknuť scenáre, nástroje a know-how, ktoré slovenským firmám pomôžu zvládnuť situáciu vyvolanú koronakrízou.

Ilustračný obrázok k článku Mladí Trnavčania chcú pomôcť podnikateľom s projektom Reštart po korone
7
Galéria
Zdroj: archív Adama Brocku

Mladí trnavskí inovátori vytvorili projekt s názvom Reštart po korone. Rozhodli sa ním pomôcť slovenským firmám udržať sa aj v situácii vyvolanej novým koronavírusom. O tom, ako to chcú spraviť, informoval Adam Brocka z inovačného štúdia Kiuub z Trnavy.

Mladí Trnavčania vytvorili newsletter, v ktorom sa každý týždeň zamýšľajú nad aktuálnymi udalosťami spojenými s koronou vo svete podnikania. Využívajú pri tom reálne štúdie a skúsenosti z vlastnej praxe, prípadových štúdií aj zahraničných spriatelených agentúr.

„Rozhodli sme sa zareagovať tým, v čom sme doma, hľadaním riešení a nových príležitostí. Dali sme preto dokopy vlastný tím s kolegami v Európe aj Ázií a vytvorili newsletter, ktorý vždy v utorok prinesie dávku praktických tipov,“ uviedol Brocka.

Bežne pomáhajú klientom s prípravou na budúcnosť a ich dlhodobú udržateľnosť. V novej situácii, ktorá nastala, je Brocka presvedčený, že zmeniť sa musia všetci a naraz. „Preto sme sa rozhodli podeliť o to, v čom sme doma – prinášame scenáre, nástroje a know-how, ktoré v firmám pomôžu.“ Podľa neho celý svet rieši teraz rovnaké problémy.

„Čo však nemáme spoločné je, v akej fáze ich riešenia sa nachádzame. Práve to je dôvod, prečo nemusíme stavať na zelenej lúke. To, akým problémom budeme čeliť pri návrate do normálu, nemusíme len hádať. Stačí sa pozrieť napríklad na Čínu, kde je jasne vidieť dôsledky tzv. odloženej spotreby,“ konštatoval Brocka.

Adam Brocka je biznis dizajnér a projektový manažér, ktorý viedol inovačné programy v Impact HUB Bratislava. Podieľal sa na robehu Uplift, najkomplexnejšieho startupového akcelerátora na slovenskom trhu pre mestské inovácie.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM