Krimi

Mladík (19) čelí vážnym obvineniam: Pre bombovú hrozbu museli evakuovať budovu súdu

V Trnave museli evakuovať budovu súdu. Anonym tam telefonicky nahlásil bombu.

Ilustračný obrázok k článku Mladík (19) čelí vážnym obvineniam: Pre bombovú hrozbu museli evakuovať budovu súdu
Zdroj: Facebook.com/Polícia SR - Trnavský kraj

Na linku 112 nahlásil neznámy páchateľ dva dni po sebe, že na Krajskom súde v Trnave je bomba. „V dôsledku takéhoto oznámenia museli byť evakuovaní ľudia z priestorov krajského súdu a polícia pristúpila k vykonaniu pyrotechnických prehliadok,“ informuje polícia na sociálnej sieti.

V akcii sa tak ocitol policajný pyrotechnik spoločne so psovodkou a jej psom špeciálne cvičeným na vyhľadávanie výbušnín. Po dvoch hodinách ukončili prehliadky s negatívnym výsledkom.

„Za ten čas sa do intenzívneho pátrania pustili aj kriminalisti, ktorých stopa priviedla do Horných Zeleníc. Na základe príkazu súdu vykonali za pomoci pohotovostného policajného útvaru domovú prehliadku, pri ktorej zadržali tri osoby,“ informuje polícia.

Po vykonaní potrebných úkonov boli dve osoby zo zadržania prepustené.

Vyšetrovateľ nelenil. Zo získaných dôkazov obvinil 19-ročného muža a ženu v rovnakom veku z prečinu šírenia poplašnej správy.

„Najskôr volala na tiesňovú linku žena a po dvoch minútach výstrahu zopakoval muž. Na druhý deň, v čase konania mužovho súdneho pojednávania, volal už on sám. Obvinený zostal aj naďalej v zdržaní s návrhom na väzobné stíhanie,“ informuje Polícia SR – Trnavský kraj.

Mladíkovi teraz hrozí prísny trest. V prípade preukázania viny mu môže byť uložený trest odňatia slobody až na päť rokov.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Trnavy a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM