Monika Hanigovská Rôzne

Môžu pomôcť skrytým talentom: Kraj spolu s Lašákom podporili hokej v župe, FOTO

Trnavský samosprávny kraj spolu s bývalým reprezentačným brankárom potešili nadané hokejové talenty. Hokejové výstroje poputovali do štyroch klubov v rámci župy.

Ilustračný obrázok k článku Môžu pomôcť skrytým talentom: Kraj spolu s Lašákom podporili hokej v župe, FOTO
9
Galéria
Zdroj: Trnavský samosprávny kraj

Hokejový klub v Trnave, Senici, Skalici a Piešťanoch zažili hokejový sviatok. Trnavský samosprávny kraj sa rozhodol podporiť mladé hokejové talenty a spolu s bývalým reprezentačným brankárom, majstrom sveta z roku 2002 Jánom Lašákom venovali desať hokejových výstrojov do štyroch klubov v rámci župy. Informoval o tom Trnavský samosprávny kraj (TTSK).

„Zastrešoval to Ján Lašák, Slovenský zväz ľadového hokeja a Trnavský samosprávny kraj,“ doplnil viac pre náš spravodajský portál župan Jozef Viskupič.

Osobné stretnutie s brankárskym vzorom

Malé hokejové talenty sa stretli aj osobne s Janom Lašákom. „Mladých hokejistov potešilo okrem nových hokejok, betónov či lapačiek aj to, že medzi nich prišiel ich brankársky vzor Ján Lašák,“ doplnil kraj.

„Teší, že som našiel pochopenie u niektorých županov a podarila sa zorganizovať takáto akcia. Takýmto spôsobom sa snažíme pomáhať deťom a ich rodičom, lebo brankársky výstroj je veľká položka. Verím, že keď budú tieto veci dostupnejšie, podarí sa nám prilákať viac detí k hokeju. Sú regióny, kde je problém investovať niekoľko stovák do výstroja, ale všade môže byť skrytý talent," povedal bývalý reprezentačný brankár.

Zdroj: FB HK GLADIATORS Trnava

Župa prispela polovicou

„Spolu s Janom Lašákom by sme radi pomohli všetkým hokejovým klubom v našom kraji. Chceli sme pokryť práve citlivé kategórie, kedy sa deti rozhodujú či budú hráči alebo brankári, a toto im môže pomôcť. Jeden výstroj je v hodnote zhruba 750 € a župa na túto sumu prispela polovicou," povedal župan Jozef Viskupič, ktorý bol osobne chlapcom výstroje odovzdať priamo na štadiónoch v Senici a v Trnave.

OBRAZOM: Príchod Lašáka potešil mladé talenty
9
Galéria
Zdroj: Trnavský samosprávny kraj
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM