Júlia Vargová Krimi

Muž, ktorý ohrozoval ľudí na námestí bol obvinený: Jeho zbraň bola napodobenina

Incident, ktorý sa odohral prvú júlovú sobotu na Trojičnom námestí v Trnave má dohru. Tridsaťročný muž bol obvinený.

Ilustračný obrázok k článku Muž, ktorý ohrozoval ľudí na námestí bol obvinený: Jeho zbraň bola napodobenina
Zdroj: Dnes24.sk

Podľa najnovších informácií od hovorkyne Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trnave, Martiny Kredatusovej mal byť muž, ktorý bol zadržaný počas sobotňajšej drámy, obvinený. „Muž, ktorý zbraňou ohrozoval ľudí v sobotu večer na Trojičnom námestí v Trnave a mieril aj na policajtov, bol včera obvinený z útoku na verejného činiteľa a výtržníctva,“ uvidela hovorkyňa M. Kredatusová 9. júla.

„Vyšetrovateľ spracoval podnet pre prokurátora na väzobné stíhanie obvineného, o ktorom bude rozhodovať súd. Zbraň, ktorou mieril na ľudí bola napodobenina,“ dodala Martina Kredatusová, hovorkyňa KR PZ v Trnave.

Podľa pôvodných informácií od hovorkyne polícia prijala v sobotu (6. júla) po 22:00 oznámenie, že v parku Promenáda v Trnave sa nachádza muž so zbraňou.

„Ten sa následne presunul k Trojičnému námestiu. Po príchode policajtov na miesto muž strelnou zbraňou ohrozoval ľudí okolo a mieril aj na nich. Policajti ho vyzvali, aby odhodil zbraň, čo neuposlúchol. V tej chvíli existovalo reálne ohrozenie života a zdravia ľudí na námestí, ako aj samotných policajtov, na ktorých mieril,“ ozrejmila po skutku situáciu Kredatusová.

„Preto po opakujúcich výzvach použili policajti varovný vystrel do vzduchu a pomocou donucovacích prostriedkov muža so zbraňou spacifikovali,“ dodala. Situácia sa našťastie vďaka rýchlemu zásahu polície zaobišla bez zranení.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM