Júlia Vargová Krimi

Muž sa chcel sa vyhnúť pojednávaniu: Nahlásil bombu na súde, pomýlil si dátum

Polícia informovala o kurióznom prípade 23-ročného muža, ktorý sa mal chcieť nahlásením bomby na súde vyhnúť pojednávaniu. Jeho diabolský plán však fatálne zlyhal.

Ilustračný obrázok k článku Muž sa chcel sa vyhnúť pojednávaniu: Nahlásil bombu na súde, pomýlil si dátum
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

O neúspechu mladého muža, ktorý sa na druhý deň napriek svojej snahe musel dostaviť na pojednávanie informovala Mária Linkešová, hovorkyňa KR PZ v Trnave. „Trnavská polícia obvinila 23-ročného muža z okr. Trnava zo zločinu šírenia poplašnej správy. V stredu, 10. 4. o 08:34 prijali policajti z linky 112 informáciu, že na okresnom súde sa nachádza bomba,“ informuje Linkešová.

Hovorkyňa ďalej ozrejmuje, že oznamovateľ nešpecifikoval miesto okresného súdu a tak polícia musela prijať opatrenia v rámci celého Slovenska. V priebehu niekoľkých minút boli súdy evakuované a všetky naplánované pojednávania prerušené.

„Policajní pyrotechnici, psovodi so psami na vyhľadávanie výbušnín vykonali komplexnú prehliadku priestorov všetkých súdov. Policajné opatrenia skončili vo všetkých prípadoch s negatívnym výsledkom,“ dodáva trnavská krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Mladý muž sa nakoniec k nahlásenej bombe priznal. „Uvedeným počinom sa chcel vyhnúť naplánovanému hlavnému pojednávaniu, kde bol obžalovaný zo zločinu podvodu spolupáchateľstvom. Paradoxom celej situácie bolo, že osoba mala vytýčené pojednávanie až na druhý deň, 11. 4., a to sa nakoniec aj uskutočnilo,“ vysvetľuje Linkešová.

„Vyšetrovateľ ho na základe dôkazov obvinil zo zločinu šírenia poplašnej správy. Polícia stále ešte dokumentuje spôsobené škody, ktoré vznikli súdom pri nahlásenej udalosti. Šírenie poplašnej správy na viacerých súdoch malo spôsobiť závažné následky, a preto zákon stanovuje trestnú sadzbu na 3 až 8 rokov,“ dodáva Mária Linkešová, hovorkyňa KR PZ v Trnave.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM