Správy

Na chrípku sa nezabudlo: Trnavská župa dostala darom vakcíny

Darované vakcíny majú pomôcť zvýšiť zaočkovanosť obyvateľov proti chrípke. Župa ich dostala darom od Dolného Rakúska.

Ilustračný obrázok k článku Na chrípku sa nezabudlo: Trnavská župa dostala darom vakcíny
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Šesťsto kusov protichrípkových vakcín darovalo Trnavskému samosprávnemu kraju (TTSK) Dolné Rakúsko. V najbližších dňoch budú podľa predsedu TTSK dostupné verejnosti v lekárňach na území kraja.

„O protichrípkové vakcíny bol na jeseň obrovský záujem aj v TTSK. Som preto vďačný Dolnému Rakúsku za dar, ktorým sa nám podarí prispieť k zvýšeniu zaočkovanosti verejnosti proti chrípke,“ uviedol Viskupič.

Dostupnosť vakcín

Na základe dohody TTSK s regionálnou lekárnickou komorou Trnava budú jednotlivé lekárne kontaktovať všeobecných ambulantných lekárov o dostupnosti vakcín pre ich pacientov.

Viskupič považuje očkovanie je najbezpečnejšiu a najefektívnejšiu prevenciu množstva chorôb.

„Pravidelne sa nechávam očkovať proti sezónnej chrípke ja aj klienti a zamestnanci našich zariadení sociálnych služieb. Inak to nebolo ani teraz. Preto som rád, že teraz môžeme dať vakcíny do verejnej siete,“ dodal.

Spoločné projekty

TTSK má s Dolným Rakúskom nadviazanú úzku spoluprácu. Spoločne realizujú viacero cezhraničných aktivít v oblasti cyklistickej dopravy či ochrany životného prostredia v povodí rieky Morava. Pred štartom je projekt biologickej regulácie komárov, ako aj iniciatíva Regions 4 Health zameraná na výmenu skúseností v oblasti zdravotníctva.

Foto: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM