Kultúra

Na Holíčskom zámku návrat do čias princezien: Rytierske turnaje aj dobré jedlo

Rytiersky festival Rotenstein prinesie na tamojší zámok najväčšie podutie svojho druhu na Slovensku. Bude sa na čo pozerať. Festival sľubuje množstvo zážitkov pre všetky generácie návštevníkov.

Ilustračný obrázok k článku Na Holíčskom zámku návrat do čias princezien: Rytierske turnaje aj dobré jedlo
12
Galéria
Zdroj: TASR

Už tento víkend (26. a 27.5.) sa otvoria brány Holíčského zámku, za ktorými bude návštevníkov čakať najväčšie podujatie svojho druhu na Slovensku.

Organizátori v týchto dňoch zverejnili kompletný program rytierskeho festivalu Rotenstein, ktorý na hostí podujatia čaká. Informoval o tom marketingový zástupca festivalu Peter Kolišťanik. Pozrite sa, čo všetko sa chystá.

Témou tohtoročného festivalu budú pytačky. Na podujatie sa dostavia rytieri z ďalekého severu, domáci bohatieri, no aj tureckí begovia, aby sa v rytierskom turnaji uchádzali o ruku prekrásnej princeznej Alžbety.

Neoddeliteľnou súčasťou správnych pytačiek je aj bujará zábava. Tú zabezpečia šermiari, kaukliari, tanečníci i hudobníci. Súčasťou programu budú aj husári – zruční lukostrelci na koňoch. Ďalšou pýchou bude regiment kráľovských Landsknechtov. Súčasťou festivalu bude aj historický trh plný remeselníkov rôzneho druhu. Podujatie bude rozšírené o sedliacky dvor plný zvierat, koní a dravcov.

Zdroj: TASR

Zábava pre najmenších

Na festivale nebude chýbať ani zábava pre najmenších. Bábkari sa zhostia stvárnenia strhujúcich rozprávok, majstri šermu zaučia mládencov vo svojom odbore a vznešené dámy prezradia tajomstvá dvorného tanca. V útrobách zámku bude pre záujemcov k dispozícii aj fotokútik. „Okrem kata sa budú môcť návštevníci vyzbrojiť fotkami v helmách, zbroji či v historickom kostýme,“ uviedol Bystrík Holeček, jeden z organizátorov.

Aj pútavé prednášky a dobré jedlo

Udalosť bude plná zábavy, dobrého jedla a zážitkov. Myslí sa však aj na vzdelanie, pripravené sú pútavé prednášky z histórie. „Môžeme prezradiť, že túto udalosť navštívi aj iný kráľ, a to kráľ slovenskej historickej detektívky a fantasy Juraj Červenák,“ vyjadril sa ďalší z organizátorov Martin Tibenský.

OBRAZOM: Rytiersky festival Rotenstein 2017
12
Galéria
Zdroj: TASR

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: archívne

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM