Správy

Na Hospodárskej obnovia ďalšie štyri dvory: Mesto ukázalo VIZUALIZÁCIE

Hospodárska ulica bude mať vynovené ďalšie štyri dvory. Ako informovalo vedenie mesta, prvé dva sa už začínajú prerábať.

Ilustračný obrázok k článku Na Hospodárskej obnovia ďalšie štyri dvory: Mesto ukázalo VIZUALIZÁCIE
8
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava

Vedenie mesta informovalo, že začiatkom novembra sa rozbehla obnova dvorov 1 a 2 na Hospodárskej ulici. Projekt tak nadväzuje na obnovu dvorov A, B, C a D od Ulice Andreja Sládkoviča v smere po železničnú stanicu. Tie mesto dokončilo v tomto roku.

„Dvory 1 a 2 ležia medzi bytovými domami na križovatke Študentskej a Hospodárskej ulice na strane bližšie k stanici. Začiatkom budúceho roka obnoví samospráva aj dvory 3 a 4. Všetky priestory dostanú nové spevnené povrchy, viac zelene, nové verejné osvetlenie a na miestach, kde sa predpokladá zvýšená koncentrácia ľudí a frekvencia pohybu, budú umiestnené kamery. Staré stojiská budú nahradené polopodzemnými kontajnermi (na pôvodných miestach v dvore 1 a 4),“ informuje mesto Trnava.

Poľnohospodárska krajina

Štvorica dvorov bude poprepájaná jednotiacimi prvkami. Rovnaká tak bude napríklad farba povrchov komunikácií, detských ihrísk či športovísk, typ drobnej architektúry a zeleň. Vytvoria tak jeden harmonický celok.

„Nová podoba dvorov má evokovať poľnohospodársku krajinu, čo korešponduje s názvom ulice. V poľnohospodárskej krajine sa striedajú malé políčka pestovaných plodín v rôznych farbách a tvaroch a tento motív sa opakuje na všetkých dvoroch,“ prezradila radnica.

Prečítajte si tiež

Každý dvor s vlastnou náplňou

Všetky prvky mobiliáru budú z kovu, dreva a iných recyklovateľných materiálov: „Ďalším spojujúcim prvkom je drevený hranol, ktorý pripomína históriu a život v minulosti v úzkej väzbe s prírodou. Drevený hranol sa objavuje na herných a športových prvkoch aj na mobiliári.“

Každý dvor má podľa radnice vlastnú náplň: „Dvory 1 a 2 sú určené na hry pre mladšie aj staršie deti, preto sú v nich navrhnuté detské ihriská. Dvory 3 a 4 budú potom vyčlenené na aktívny oddych dospelých, vzniknú tam športové ihriská pre obyvateľov od tínedžerov až po dôchodcov.“

Stavebné práce na prvých dvoch dvorov by mali trvať tri mesiace.

„Obyvateľom sa ospravedlňujeme za nepohodlie počas výstavby, veríme však, že výsledná podoba okolia ich bydliska bude stáť za to. Začiatkom roka 2023 sa začne obnova zvyšných dvoch dvorov 3 a 4 smerom k Ulici Andreja Sládkoviča,“ dodáva vedenie mesta Trnava.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

VIZUALIZÁCIE: Obnova blokov na Hospodárskej ulici
8
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM