Správy

Na hroby sa vyberú aj Trnavčania: Ako budú otvorené cintoríny na Dušičky?

Blížiace sa sviatky zmenia aj otváracie hodiny na cintorínoch v Trnave. Pozrite si podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Na hroby sa vyberú aj Trnavčania: Ako budú otvorené cintoríny na Dušičky?
Zdroj: Mesto Trnava

Už onedlho sa budú tisíce Slovákov presúvať z miesta na miesto. Opäť prichádza čas návštev cintorínov.

Pamiatka na najbližších

Už 1. novembra oslávime Sviatok všetkých svätých dňom pracovného pokoja. O deň neskôr príde na rad Pamiatka zosnulých. Na blížiace sa sviatky zareagovalo aj vedenie mesta Trnava.

Tento rok budú od 26. októbra do 10. novembra všetky štyri pohrebiská v Trnave otvorené vo väčšom časovom rozpätí medzi 7.00 a 22.00 hodinou.

Prečítajte si tiež

Pripravujú ich na sviatky

„Aktuálne sa cintoríny v správe mesta pripravujú na zvýšenú návštevnosť. Aj počas sviatkov sú naplánované služby zamestnancov cintorínskych služieb tak, aby operatívne zabezpečili likvidáciu odpadov, upratovanie, monitorovanie a riešenie krízových situácií vrátane zabezpečenia protipožiarnej kontroly a pomoci občanom,“ informuje mesto Trnava.

Mestská polícia bude aj tento rok venovať cintorínom a ich okoliu zvýšenú pozornosť. „Na Ulici Terézie Vansovej aj na Kamennej ceste budú prítomné hliadky kvôli zvýšenému počtu ľudí na priechodoch pre chodcov, ochrane verejného poriadku a v súvislosti s parkovaním,“ prezradila radnica.

Mesto upozorňuje, že na parkovanie pri cintorínoch je možné využívať len parkoviská a vyznačené plochy, tak ako aj v predchádzajúcich rokoch, a samozrejme „je potrebné rešpektovať dopravné značenie.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM