Dominika Handzušová Rôzne

Na jarmočnú náladu sa tešia všetci: Zuby si brúsia aj zlodeji

Ani tento rok sa Trnavský jarmok nezaobíde bez viacerých opatrení, ktoré majú zvýšiť bezpečnosť jeho návštevníkov. Pribudnú policajti, ktorí budú dohliadať na verejný poriadok a predchádzať krádežiam.

Ilustračný obrázok k článku Na jarmočnú náladu sa tešia všetci: Zuby si brúsia aj zlodeji
Foto: Dominika Handzušová

Polícia v spolupráci s mestom Trnava pripravuje aj tento rok viaceré bezpečnostné opatrenia. Dopravné obmedzenia budú totožné s minuloročnými.

Pribudnú policajti

Tak ako aj po iné roky, polícia zvýši výkon služby. V trnavských uliciach pribudne viac policajtov dopravnej aj poriadkovej polície. Svojou prítomnosťou budú dohliadať na verejný poriadok, predchádzať krádežiam a násilným prejavom. „Počas minuloročného jarmoku polícia zaevidovala iba zopár krádeží na osobe. O niekoľko prípadov viac sme mali priestupkov proti majetku, ktoré najmä predávajúci nahlásili niekoľko dní po jarmoku. Šlo napríklad o odcudzenie tovaru z auta, registračné pokladne a podobne,“ informovala hovorkyňa polície Mária Linkešová.

„Návštevníkov upozorňujeme, aby si dávali pozor na svoje osobné veci a pokiaľ možno, peňaženky nevystavovali pozornosti ostatným. Vhodné je nosiť menšiu hotovosť, a oddeliť ju od platobných kariet a dokladov. Za žiadnych okolností kabelku ani peňaženku nespúšťajte z dohľadu. Rovnako netreba zabudnúť na ponechané veci v aute,“ upozorňuje Linkešová. Podľa jej slov je najlepšie jarmočné nákupy odniesť rovno domov.

Na bezpečnosť svojich vecí by nemali zabudnúť ani predajcovia. „Plne naložené autá tovarom, ale aj pod pultom uschované pokladničky, boli aj minulý rok v pozornosti zlodejov,“ uviedla Linkešová. Nezabúda pripomenúť dôležité číslo pre prípad potreby – kontaktujte políciu na čísle 158.

Dopravné obmedzenia

V súvislosti s jarmokom príde aj tento rok k obmedzeniam v doprave. Tie však budú totožné s rokom minulým. „Návštevníkom odporúčame, aby na premiestňovanie sa po meste zvážili aj iný spôsob presunu. Očakávame aj tento rok zvýšený pohyb áut, ktorý môže zapríčiniť zdržanie. Tí, čo si sadnú za volant, by nemali pred jazdou požívať alkohol,“ dodala Linkešová.

Dopravné obmedzenia sa najviac dotknú parkoviska pri Bernolákovej bráne a pri budove „Agris“, kde budú umiestnené občerstvovacie centrá. V čase od utorka 9. septembra od 22:00 hod. do nedele 14. septembra do 22:00 hod. bude dočasne zmenená organizácia dopravy v lokalite Vajanského. Obe spomínané parkoviská budú úplne uzavreté, rovnako tak prístup na Vajanského ulicu v smere od Evanjelického domu. Doprava bude riešená zobojsmernením a vylúčením pozdĺžneho parkovania na Vajanského v úseku od budovy Agris po zadný vjazd na radnicu.

Zmeny v organizácii dopravy sú vyznačené na mapke priloženej vo fotogalérii. Pozrieť si môžete tiež rozloženie stánkov, o ktorom sme vás už informovali.

Foto: ilustračné

Trnavský jarmok 2014
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM