Lucia Lauková Krimi

Na križovatke v Trnave zrazilo auto staršiu ženu: Chodkyňa utrpela vážne zranenia

K nehode došlo krátko pred 8.00 h ráno na križovatke, ktorá je kvôli rekonštrukcii bez funkčných semaforov.

Ilustračný obrázok k článku Na križovatke v Trnave zrazilo auto staršiu ženu: Chodkyňa utrpela vážne zranenia
Zdroj: Trnavské rádio

Polícia vyšetruje okolnosti rannej nehody na križovatke, pri ktorej došlo k vážnym zraneniam 77-ročnej Trnavčanky. Nehoda sa stala krátko pred 8.00 h ráno na križovatke, ktorá je momentálne bez funkčných semaforov, kvôli rekonštrukcii.

„Staršia pani mala práve prechádzať cez menší priechod pre chodcov od Ulice Hospodárskej smerom k budove Merkúru. Podľa svedkov udalosti vychádzala spoza auta, keď do nej vzápätí narazil Mercedes, ktorý išiel od Ulice Šrobárovej. Za volantom Mercedesu sedela 29-ročná žena,“ priblížila trnavská polícia.

Prečítajte si tiež

Seniorka zrážku prežila, no utrpela vážne zranenia hlavy a zlomeninu ruky. So zraneniami ju záchranári previezli do trnavskej nemocnice.

Mladej žene policajti na mieste zadržali vodičský preukaz. Okolnosti nehody ako aj mieru zavinenia polícia naďalej vyšetruje.

„Upozorňujeme vodičov, že ak nie je križovatka regulovaná policajtom, je potrebné zvýšiť opatrnosť a dôsledne sledovať situáciu na ceste a to aj s ohľadom na ostatných účastníkov cestnej premávky. V čase nehody polícia fyzicky neriadila križovatku a v týchto prípadoch sa treba riadiť osadeným dopravným značením,“ pripomína polícia.

Či bol v tomto prípade na vine chodec alebo šofér, polícia zisťuje. „Zákon hovorí, že vodič je povinný dbať na zvýšenú opatrnosť voči chodcom a naopak, chodci, ktorí prechádzajú cez priechod, musia brať ohľad na prichádzajúce vozidlá. Chodec nesmie vstupovať na cestu, ak vzhľadom na rýchlosť a vzdialenosť prichádzajúceho auta nemôže cez cestu bezpečne prejsť,“ konštatuje polícia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM