han Rôzne

Na očkovanie do Trnavy zavítal minister Korčok: TRETIU dávku pichli strelkyni Bartekovej, FOTO

Trnavský samosprávny kraj sa zapojil do kampane Darujme si Vianoce, ktorú od soboty spustilo Ministerstvo zdravotníctva SR so samosprávnymi krajmi.

Ilustračný obrázok k článku Na očkovanie do Trnavy zavítal minister Korčok: TRETIU dávku pichli strelkyni Bartekovej, FOTO
13
Galéria

Cieľom kampane, ktorá potrvá do 18. decembra, je presvedčiť na očkovanie čo najviac ľudí a ochrániť ich pred ťažkým priebehom ochorenia COVID-19.

Slová ministra

„Mám pochopenie pre ľudí, ktorí z rôznych dôvodov majú strach, neistotu a nenabrali doteraz odvahu dať sa zaočkovať. No pochopenie nemám pre ľudí, ktorí šíria dezinformácie a klamstvá. Je to obrovská nezodpovednosť. Očkovanie je jediná cesta, aby sme sa z pandémie dostali,“ povedal počas návštevy veľkokapacitného očkovacieho centra v Trnave minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok (nominant SaS).

Barteková a herci

Spolu s ministrom sa vo veľkokapacitnom očkovacom centre v Trnave objavili aj herci miestneho Divadla Jána Palárika. Prišiel aj Braňo Mosný, Tatiana Kulíšková a Vladimír Jedľovský. Nechýbal ani župan Jozef Viskupič. Práve on dostal tretiu dávku vakcíny a rovnako aj naša olympijská medailistka v streľbe Danka Barteková.

„S podporou očkovacej kampane som neváhala, pretože som verila výskumu a vede, nie “odborníkom” z konšpiračných platforiem. Je vakcína zázrakom, ktorý ukončí toto covidové trápenie? To neviem. Ale je jediným efektívnym nástrojom na zmiernenie tohto šialenstva, ktorý zatiaľ máme. Bodka,“ uviedla Danka na sociálnej sieti po očkovaní.

Kde sa očkuje?

Počas tohto víkendu očkujú zdravotníci v Trnavskom kraji záujemcov v troch Veľkokapacitných očkovacích centrách, v Trnave, Dunajskej Strede a Skalici. Podávajú prvú, druhú a tretiu dávku, pričom tretia dávka je určená najmä ľuďom, ktorým prišla SMS z Národného centra zdravotníckych informácií, ľuďom s výmenným lístkom od lekára, zdravotníckemu personálu alebo tým, ktorým uplynulo šesť mesiacov od druhej dávky.


Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

V Trnave sa nechali zaočkovať známe tváre.
13
Galéria
Zdroj: trnava.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM