Zuzana Vajayová Rôzne

Na protestnom mítingu sa zúčastní viac ako 1300 zamestnancov školstva

Na protestný míting Odborového zväzu pracovníkov školstva a vedy na Slovensku (OZPSaV) z Trnavského kraja pôjde v utorok (13.9.) do Bratislavy 1300 ľudí autobusmi, niekoľko sto pracovníkov školstva pôsobiacich v rezorte pricestuje osobnými autami.

Informovala TASR predsedníčka a koordinátorka Krajskej rady OZPSaV Gabriela Galbová.

„Je veľký záujem zamestnancov zúčastniť sa na protestnom mítingu. Museli sme koordinovať účasť, aby sme zabezpečili aj na školách činnosti, ktoré sme dohodli s zriaďovateľmi a svojimi zamestnancami. Chceme podporiť požiadavky odborového zväzu, chceme, aby sa prisunuli finančné prostriedky a aby sa zlepšili podmienky v odbore školstva,“ zdôraznila Galbová s tým, že na školách chýbajú učebnice a treba zlepšiť aj finančné podmienky zamestnancov. „Dohodnuté veci vo vláde a parlamente sa medzičasom zmenili. Chceme dosiahnuť, aby platy pedagogických, ale aj ostatných pracovníkov školstva sa zvýšili. Z každého okresu očakávame štyri-päť autobusov, dokonca dnes doobjednávame aj ďalšie dopravné prostriedky. Nespokojnosť ľudí je veľmi veľká,“ konštatovala predsedníčka.

Podľa koordinátora okresnej rady OZPSaV a riaditeľa Základnej školy s vyučovacím jazykom maďarským v Hornej Potôni Zoltána Horvátha príde v utorok do Bratislavy z okresu Dunajská Streda 210 zamestnancov školstva. „Chceme upozorniť vládu na potrebu plnenia Programového vyhlásenia vlády SR v oblasti školstva, aby zvýšila výšku finančných zdrojov na školstvo a zabezpečila lepšie mzdové ohodnotenie zamestnancov školstva,“ povedal Horváth s tým, že podľa jeho názoru sa vynakladajú u nás na školstvo v porovnaní s ostatnými štátmi len minimálne finančné prostriedky.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM