Samospráva

Na sídliskách Družba a Linčianska osadia prvé polopodzemné kontajnery!

O pár týždňov zmení niekoľko stojísk na odpadové nádoby v Trnave svoj vzhľad. Na sídliskách Družba a Linčianska osadia polopodzemné kontajnery.

Ilustračný obrázok k článku Na sídliskách Družba a Linčianska osadia prvé polopodzemné kontajnery!
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Spoločnosť FCC Trnava, s.r.o., (bývalá A.S.A.) chce na sídlisku Linčianska a sídlisku Družba osadiť skúšobne prvé polopodzemné veľkokapacitné kontajnery na komunálny a triedený odpad. V prípade úspešnosti ich využívania by postupne mali v meste nahradiť väčšinu súčasných plastových kontajnerov.

V stojisku by malo byť od štyroch do šiestich zapustených kontajnerov – z toho jeden až tri na komunálny odpad, po jednom kontajneri na plasty, papier a sklo. Stojiská by mali byť umiestnené na uliciach Limbová, Golianova a Jiráskova, tiež na Ulici Teodora Tekela a Jána Slottu. Umiestnenie na mestských pozemkoch schválili trnavskí poslanci na svojom zasadnutí.

Konateľ FCC Trnava, poslanec Bystrík Stanko upozornil, že ak by Trnava pristúpila k celoplošnej výmene, prišlo by k redukcii súčasných stojísk zhruba na polovicu, a tak by pre obyvateľov bola donášková vzdialenosť dlhšia. Bonusom však je, ako dodal primátor Peter Bročka, eliminácia takých nežiaducich javov ako zápach, prítomnosť hlodavcov, vyhadzovanie smetí z kontajnerov a ich rozfukovanie po okolí. Kontajnery osadí FCC Trnava na vlastné náklady.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM